Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Adresare deschisă către conducerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 martie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Aducem la cunoştinţa conducerii PCRM, dar şi a întregii opinii publice din ţară, că săptămîna trecută unul dintre ideologii de vîrf ai PCRM, Zurab Todua, care este şi deputat comunist, şi-a permis un gest de defăimare a naţiunii titulare a Republicii Moldova.

Într-un articol publicat în presă, deputatul şi ideologul comunist Zurab Todua a declarat că “intelectul înalt şi cultul cunoştinţelor” nu e caracteristic pentru moldovenii de la ţară. Totodată, potrivit acestui ideolog comunist, anume moldovenii ar fi determinat caracterul corupt al jurisprudenţei naţionale.

Partidul Socialiştilor califică aceste declaraţii drept o ofensă vulgară şi şovină în adresa naţiunii titulare a Republicii Moldova şi cere de la conducerea PCRM o poziţie oficială cu privire la cele declarate de ideologul şi deputatul său, Zurab Todua. Cerem de la conducerea PCRM să ni se spună dacă este sau nu de acord cu Todua în privinţa “intelectului redus” al moldovenilor, şi dacă nu este de acord, atunci urmează ca Zurab Todua să fie demis în mod ruşinos din rîndurile partidului.

Amintim conducerii PCRM că poporul moldovenesc are tradiţii seculare de convieţuire paşnică împreună cu alte etnii conlocuitoare, iar declaraţiile şovine care vin din partea unor ideologi comunişti sunt la fel de nocive ca şi declaraţiile antinaţionale ale unioniştilor.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii dezmint o nouă minciună a PCRM Activiştii Gărzii Tinere contra unioniştilor