Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu ambasadorul Chinei în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 martie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputaţii grupului parlamentar al socialiştilor Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au avut astăzi o întrevedere cu E.S. Tong Mingtao, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei politice din ţară, diplomatul chinez salutînd decizia socialiştilor de a contribui la depăşirea crizei politice din ţară.

În acest context Ambasadorul Tong a exprimat opinia că relaţiile bilaterale moldo-chineze, care s-au dezvoltat cu succes în ultimii 20 de ani vor cunoaşte o ascensiune continuă. Potrivit oficialului chinez, cele două ţări trebuie să menţină contactele politice, să extindă cooperarea bilaterală pe multiple planuri, spre beneficiul ambelor ţări.

La rândul său, Igor Dodon şi-a exprimat disponibilitatea să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea raporturilor de cooperare dintre statele noastre în toate domeniile de interes comun.

În alt context Igor Dodon a menţionat interesul Partidului Socialiştilor de a stabili relaţii de colaborare cu Partidul Comunist Chinez, în acest sens părţile convenind asupra posiblităţii realizării primelor contacte în viitorul apropiat.

Sursa: socialistii.md

Partidul Socialiştilor vine cu soluţii de redresare a situaţiei în agricultură Socialiştii cer sancţionarea acţiunilor anticonstituţionale ale unioniştilor