Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Dar tu cunoşti limba de stat?

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Limba moldovenească este limba despre care s-a scris încă în veacul al XVII-lea (scrierile lui Gr.Ureche, Miron Costin) şi la începutul secolului al XVIII-lea (Dimitrie Cantemir).

Astăzi, limba moldovenească este limba de stat a Republicii Moldova şi limba naţională a poporului moldovenesc. Cunoaşterea acesteia este dacă nu cel mai important, actunci, printre cele mai importante criterii pe care trebuie să le posede fiecare cetăţean al Republicii Moldovei.

Anume din acest motiv, activiştii Gărzii Tinere au organizat cursuri de studiere a limbii moldoveneşti pentru membrii organizaţiei şi pentru toţi doritorii. De două ori pe săptămînă, aceştia se întîlnesc la ore de curs, pentru a avansa în domeniul cunoaşterii limbii modloveneşti. La fiecare lecţie, “elevii” învaţă să-şi formuleze gîndurile şi să le expună atît în formă orală, cît şi în formă scrisă.

Profesoara, care predă tinerilor, acordă atenţie fiecăruia dintre ei, aceştia progresînd foarte rapid.

La cursurile de studiere a limbii moldoveneşti, organizate de către “Garda Tînără” sunt invitaţi toţi doritorii de a cunoaşte limba de stat.

Cursurile sunt gratuite, şi au loc la oficiul central al Gărzii Tinere, situat în sediul PSRM, str.S.Lazo 25.

Informaţii suplimentare puteţi afla apelînd la (022) 817–873.

Sursa: gardatinara.md

A doua serie de dezbateri în cadrul proiectului “Cadre pentru modernizarea Moldovei” Garda Tînără a vizitat locurile istorice a satului Rudi