Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără a vizitat locurile istorice a satului Rudi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În această duminică, pe data de 8 aprilie, de sărbătoarea floriilor, membrii mişcării de tineret “Garda Tînără” au organizat o excursie prin locurile istorice a satului Rudi.

În cadrul acestei excursii, tinerii au vizitat mănăstirea din localitate, unde avea loc slujba de sărbătoare. “În 1777, cu binecuvîntarea episcopului Inochentie de la Husi, pe moşia fraţilor Andronachi si Teodor Rudea şi cu sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau (Podolia) a fost construită o biserică de piatră cu hramul Sfînta Treime, în stil moldovenesc”, a povestitit tinerilor, ghidul excursiei.

De asemenea, membrii Gărzii Tinere au vizitat locurile pitoreşti din localitate şi au admirat peisajele inedite ale acesteia. Ei eu mers la un kilometru de mănăstirea Rudi, unde defileul se deschide spre valea Nistrului. Acolo este situată o construcţie, numită de localnici “farfuria turcească”.

Apoi, tinerii au plecat pe partea opusă a aceluiaşi defileu, unde se află ruinele unei cetăţi romane vechi. Acolo se înalţă 3 cruci de lemn, de unde şi provine denumirea acestui loc “Trei cruci”.

“De aici mănăstirea Rudi se vede ca în palmă.”, a spus unul dintre membrii organizaţiei “Garda Tînără”.

Sursa: gardatinara.md

Dar tu cunoşti limba de stat? Socialiştii solicită o mai bună reprezentativitate pentru buletinele de ştiri în limba rusă