Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii solicită o mai bună reprezentativitate pentru buletinele de ştiri în limba rusă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În contextul ultimelor evenimente de pe piaţa mediatică din Republica Moldova, constatăm că există un deficit al buletinelor informative autohtone pentru populaţia rusolingvă din ţara noastră.

Aceste buletine de ştiri fie că sunt într-un număr insuficient pe posturile tv autohtone, fie că sunt emise în perioade de timp cu o vizualizare redusă.

Pentru ameliorarea cel puţin parţială a acestui handicap în plan informativ, Partidul Socialiştilor vine cu o propunere către factorii de decizie de la televiziunea publică Moldova 1 să transfere buletinul de ştiri în limba rusă la o oră mai comodă pentru telespectatorii alolingvi, pentru a oferi acestei categorii de cetăţeni o oportunitate mai bună de informare. La modul concret, ar fi binevenită revenirea la difuzarea buletinului de ştiri în limba rusă la ora 19.00, aşa cum a fost ani la rînd.

În aceeaşi cheie, le propunem şi altor posturi tv moldoveneşti să-şi reconsidere aranjamentul buletinelor de ştiri, pentru a facilita accesul populaţiei rusolingve de la noi din ţară la informaţia autohtonă de ultima oră.

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără a vizitat locurile istorice a satului Rudi Soluţia macedoneană pentru legea anti-discriminare