Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Liderul socialiştilor Igor Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele ţării Nicolae Timofti

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon şi preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti au avut o întrevedere, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de ordin politic şi social.

Discuţia dintre cei doi a vizat în primul rînd proiectul de lege privind opoziţia. Igor Dodon l-a anunţat pe preşedintele ţării că în curînd mai mulţi lideri ai opoziţiei vor veni cu un proiect de lege elaborat în comun, care va fi propus domnului Timofti spre a fi înaintat în Parlament.

Igor Dodon i-a amintit domnului Nicolae Timofti şi despre prevederile “Testului Statalităţii”, acceptat integral de candidatul la preşedinţie. Dodon s-a referit în mod special la punctul privind protecţia valorilor creştine ale societăţii noastre. Potrivit lui, un preşedinte de ţară trebuie să fie garantul tradiţiilor morale şi al echilibrului social şi să asculte de vocea poporului, care se exprimă categoric împotriva liberalizării şi propagării practicilor homosexuale în Republica Moldova.

Preşedintele Timofti a reconfirmat poziţia sa principială de a fi garant al Constituţiei statului şi de a pune pe prim plan interesele ţării şi doleanţele poporului.

În alt context părţile au abordat subiectul soluţionării problemei transnistrene, subliniindu-se faptul că preşedintele ţării trebuie să fie un conciliator în raport cu Transnistria şi să ia în calcul realităţile politice în identificarea unei soluţii viabile în soluţionarea acestui diferend.

Liderul socialiştilor Igor Dodon şi preşedintele ţării Nicolae Timofti au convenit să aibă şi alte întruniri în timpul apropiat, în special pentru a duce la bun sfîrşit promovarea proiectului de lege privind opoziţia.

Menţionăm că anterior alegerii sale în calitate de şef de stat, domnul Nicolae Timofti şi-a luat angajamentul să promoveze un proiect de lege privind opoziţia, care să-i permită acesteia efectuarea unui control eficient asupra actului de guvernare.

Sursa: dodon.md

Soluţia macedoneană pentru legea anti-discriminare Federalizarea ţării — unica soluţie viabilă de rezolvare a problemei transnistrene