Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Rolul şi locul femeii în politică

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 20 aprilie, membrii Gărzii Tinere au participat la o întîlnire cu deputatul Zinaida Greceanîi în cadrul unei mese rotunde cu genericul “Rolul femeii în politică — Politica la feminin”. Evenimentul a fost organizat de Parlamentul Tinerilor.

Zinaida Greceanîi a relatat invitaţilor despre unele aspecte ale politicii moldoveneşti şi anume cum este tratată femeia ca decident în structurile de stat. De asemenea doamna deputat a mai scos din paranteze unele momente legate de activitatea dumneaei la diferite etape în diferite instituţii.

La întrebarea activistului Gărzii Tinere, Roibu Dumitru, Zinaida Greceanîi a răspuns:

“Femeia nu trebuie să fie prezentă în structurile de stat în baza unor cote impuse prin lege ci exclusiv în baza calităţilor şi capacităţilor profesionale de care dispune aceasta.”

De asemenea doamna deputat a menţionat că femeia în politică are un rol pacificator, ori, ea are acel rol de mediere între ambiţiile unora dintre membrii colectivului. La fel, s-a mai spus că succesul unei guvernări şi a statului în general depinde de sinceritatea relaţiilor între figurile cele mai importante în stat precum şi în interiorul oricărei instituţii.

Discuţia a fost una interesantă şi după cum a menţionat membrul Gărzii Tinere, Dombrovschii Alexandru, a fost una de folos.

Participanţii la masa rotundă au concluzionat că asemenea întruniri sunt utile şi ar trebui să aibă loc mai des. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a rămas dispusă spre colaborare cu tinerii şi a promis că va fi receptivă la asemenea chemări de fiecare dată cînd va fi disponibilă.

Sursa: gardatinara.md

Felicitarea preşedintelui PSRM Igor Dodon cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti Business School