Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Business School

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În fiecare sîmbătă, activiştii Gărzii Tinere dar şi simpatizanţii acesteia participă la trainingul “Arta comunicării — Succesul în viaţă” care reprezintă o posibilitate de manifestare dar şi o şcoală pentru tinerii activi, cu un scop anumit în viaţă şi care doresc să se schimbe înspre bine.

Acesta este unul din proiectele Campaniei Naţionale “Iubesc Moldova” şi a Gărzii Tinere. În paralel cu acesta a fost lansat încă un proiect cu denumirea “Business School”.

“Business School” — este un proiect orientat prioritar către tinerii ce manifestă interes pentru business. Acesta va permite tinerilor să-şi creeze afacerea de la zero, să ia cunoştinţă cu politica fiscală şi cu măsurile de încurajare a statului a tinerilor întreprinzători. Tinerii participanţi la proiect, activişti ai Gărzii Tinere dar şi simpatizanţi ai acesteia, au posibilitatea să primească informaţiile necesare pentru a alcătui un proiect antreprenorial şi să-i verifice eficacitatea acestuia.

Tema primei lecţii a fost “Alcătuirea unui business plan”. În cadrul acestei lecţii, tinerii au făcut cunoştinţă cu principiile de bază ale antreprenoriatului în Republica Moldova precum şi cu procedura de înregistrare a propriei întreprinderi.

În cadrul acestei lecţii, viitorii antreprenori au primit răspuns la întrebările: cum să-ţi deschizi afacerea, cum să-ţi structurezi primii paşi, ce tip de întreprindere să-ţi alegi, cum să-ţi înregistrezi afacerea, cum să efectuezi evidenţa contabilă, cînd să plăteşti impozitele şi care sunt acestea precum şi cum să-ţi alegi personalul de muncă, şi multe altele.

Scopul proiectului este de a oferi tinerilor informaţiile utile de bază precum şi de a dezvolta în ei abilităţile necesare pentru deschiderea şi dezvoltarea propriei afaceri.

Pe lîngă lecţii, tinerii vor avea parte şi de traininguri, seminare şi mese rotunde cu antreprenori de succes din Republica Moldova precum şi cu politicieni care vor putea împărtăşi tinerilor experienţa antreprenorială proprie.

Datorită acestui proiect, tinerii vor acumula cunoştinţe maximale în domeniul antreprenoriatului iar aplicarea lor practică va avea o semnificaţie importantă pentru antreprenoriatul naţional.

Sursa: gardatinara.md

Rolul şi locul femeii în politică Concert excepţional în oraşul Ungheni