Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au organizat acţiuni de sărbătoare pentru mai mult de 5000 de copii din 9 raioane ale Moldovei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 iunie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, la Ungheni, aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova “Garda Tînără” a organizat o manifestare de sărbătoare prilejuită de Ziua Mondială a Copilului.

Evenimentul a avut loc în parcul central al oraşului, unde din tot oraşul au venit mai mulţi copii împreună cu părinţii lor. Pentru ei a fost organizat un program distractiv, care a inclus o varietate întreagă de concursuri. Fiecare copil participant la eveniment a primit cîte un cadou plăcut din partea tinerilor gardişti.

Pentru a-i felicita pe copii şi pe părinţii lor cu ocazia sărbătorii, în oraş a venit cu o vizită liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care s-a plimbat prin tot parcul, acordînd atenţie fiecărui copilaş. El a vizitat grădina zoologică improvizată, concursurile pentru copii, turneul de şah, făcînd fotografii şi comunicînd cu copiii.

În cuvîntul său de felicitare, Igor Dodon a menţionat că anume copiii sunt viitorul nostru, despre care nu trebuie să uităm nicicînd.

“Ei ne sunt viitorul şi nu trebuie să uităm că ziua de 1 iunie este nu doar sărbătoarea copiilor, ci o posibilitate în plus de a atrage atenţia întregii societăţi asupra problemelor acestora, acordîndu-le cele mai necesare lucruri — protecţia, grija şi atenţia noastră”, a spus Igor Dodon.

Măsuri similare au mai fost organizate de Garda Tînără în alte 9 localităţi mari ale Moldovei. În decursul întregii zile, tinerii gardişti vor felicita mai mult de 5 mii de copii şi părinţi ai acestora.

Igor Dodon a venit cu “Soluţia” la teleradiomaratonul de la Moldova 1

Zeci de politicieni, cîntăreţi şi multe alte persoane publice au participat astăzi la teleradiomaratonul “Familie pentru copii. Noi pentru familie!”, organizat de compania publică “Teleradio-Moldova”. Printre cei prezenţi s-a numărat şi socialistul Igor Dodon, care a venit însoţit de cei doi fii ai săi, Vlad şi Bogdan.

“Vreau să felicit pe toţi copiii cu această sărbătoare frumoasă. Să le urez părinţilor să poată fi siguri în vederea unui viitor frumos pentru copiii lor aici, în Republica Moldova”, a spus Dodon, care a donat în cadrul teleradiomaratonului un plic cu bani cu inscripţia “Soluţia”.

Nici fiii policianului nu au venit cu mîna goală. Picii au adus un joc de şah pentru a-l face cadou copiilor rămaşi fără căldură părintească.

Banii care vor fi adunaţi în timpul campaniei urmează să fie donaţi copiilor defavorizaţi.

Evoluţii impresionante ale rollerilor de Ziua Copilului

Astăzi, de Ziua Mondială a Copilului, a avut loc o nouă ediţie a festivalului anual “Roller Fest”, organizat de aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova “Garda Tînără — Молодая Гвардия” şi desfăşurat sub egida Сampaniei naţionale “Iubesc Moldova”.

Circa 500 de tineri şi tinere auparticipat la festival, principalul eveniment al căruia l-a constituit competiţiile rollerilor. În afară de aceştia la festival au mai participat şi tinerii skateboarderi şi biciclişti, sau, mai bine zis, ciclişti-acrobaţi.

Atmosfera pozitivă a sărbătorii a fost suplinită de DJ-ii care au distrat asistenţa cu beat-acorduri ritmice moderne, precum şi clovnii, care au împărţit copiilor gratis îngheţată.

La deschiderea evenimentului festiv, liderul socialiştilor, Igor Dodon, i-a felicitat pe toţi copiii, a urat o desfăşurare cu succes a “Roller Fest”-ului, exprimîndu-şi, totodată, convingerea că acest eveniment va deveni unul tradiţional, adică va avea loc în fiece an.

Sursa: socialistii.md

Ziua Internaţională a Copilului la Şcoala Internat Auxiliară din Rezina

Garda Tînără, aripa tînără a PSRM a fost astăzi alături de elevii şi absolvenţii Şcolii Internat Auxiliare din or. Rezina, felicitîndu-i pe elevi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului dar şi cu finisarea cu succes a unui an fructuos de studii. Garda Tînără a venit cu o surpriză pentru toţi elevii şi nu doar, iar cei mai buni dintre ei au primit cîte un cadou special.

Membrii şi activiştii Gărzii Tinere din or. Rezina au venit astăzi alături de cei peste 130 de elevi, părinţii şi dascălii acestora pentru a le aduce sincere felicitări cu o ocazie dublă, de finisare a anului şcolar şi cu sărbătoarea mult aşteptată de 1 iunie, dîndu-le tot odată o îndrumare pentru viitor.

Preşedintele organizaţiei raionale a Gărzii Tinere din r-nul Rezina, Rusnac Andrei: “Vă doresc un început de drum liniştit şi bine gîndit. Sper că ceea ce aţi făcut pînă acum şi ceea ce o să faceţi mai departe va contribui la făurirea viitorului ţării noastre dar să daţi tot odată şi un exemplu demn celor care vin din urmă. Voi sunteţi tineretul progresiv, de aceea de voi depinde viitorul tuturor”.

Spre finalul careului solemn, preşedintele organizaţiei a felicitat patru — cei mai buni — elevi ai şcolii în patru nominaţii, şi care au fost:

Aceştia au fost elevii ce s-au bucurat astăzi de aplauzele tutror, dar în primul rînd de atenţia Gărzii Tinere, care le-a înmînat cîte o diplomă de merit, iar Campania Naţională “Iubesc Moldova” le-a cadonat cîte un maiou.

Garda Tînără a avut grijă să servească fiecare elev, părinte, profesor sau oricare alt oaspete cu cîte o îngheţată şi dulciuri. De asemenea, tinerii le-au dăruit elevilor baloane şi steguleţe oferite de campania naţională “Iubesc Moldova”.

Unul din oaspeţi, la plecarea din şcoală ne-a spus: “Mulţumim, Garda Tînără, că aţi fost alături de noi. După cum vedeţi, înafară de voi n-a mai venit nimeni…”

Cu dispoziţie bună şi entuziasm, membrii Gărzii Tinere au mers prin centrul oraşului servind orăşenii cu îngheţată, iar bucuria celor mici era de a primi cîte o bomboană din mîinile activistelor noastre.

Deşi obosiţi dar totuşi satisfăcuţi de întîmpinarea orăşenilor, membrii Gărzii Tinere au ajuns la concluzia că Rezina are nevoie de un tineret activ şi care să atragă atenţie tuturor, un tineret social. Cu atît mai îmbucurătoare a fost impresia lăsată de orăşeni, care ne întîmpinau cu zîmbete pe faţă şi ne petreceau cu cuvinte de mulţumiri.

“Sperăm că în scurt timp vom mai întreprinde careva acţiuni pentru a fi alături de tinerii din oraşul nostru, deoarece suntem mulţi şi activi, vrem să schimbăm ceva la noi acasă” — a punctat activistul Gărzii Tinere, Gadjiu Alexandru.

Sursa: gardatinara.md

Mese speciale pentru şah vor fi instalate în parcurile din capitală Festival “Urban sports — season opening”