Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Festival “Urban sports — season opening”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

De ziua Internaţională a Copiilor Garda Tînără sub egida Campaniei Naţionale “Iubesc Moldova” a organizat un festival grandios al genurilor de sport extremale “Urban sports — season opening”.

O tradiţie bună pentru Garda Tînără este susţinerea diferitor genuri de sport, inclusiv extremal. Festivalul anual ordinar a fost consacrat Zilei Internaţionale a Copiilor.

Peste 500 de tineri au putut să participe la festival, principalul eveniment fiind întrecerile între rolleri, dar şi skateri sau ciclişti care la fel au participat la festival.

Atmosfera pozitivă a festivalului o făceau DJ-ii, care au prezentat un mini fireshow precum şi clownii ce împărţeau îngheţată gratis copiilor.

Evenimentul a fost deschis de liderul socialiştilor Igor Dodon care, felicitîndu-i pe copii le-a dorit să petreacă bine festivalul exprimîndu-şi tot odată convingerea că evenimentul dat va deveni tradiţional şi va avea loc în fiecare an.

Gleb Zaiţev, organizator al festivalului: Anul trecut, la primul festival, am participat şi am devenit campion la întrecerile rollerilor, iar anul acesta am sunt în calitate de juriu pentru a susţine generaţia următoare de rolleri. Evenimanetul a fost organizat repede, nu pot spune că “în grabă”, dar în comparaţie cu anul trecut — e mult mai organizat şi nici timp în zadar nu s-a pierdut.

Emoţiile sunt cele mai bune, toţi se prezintă la un nivel înalt. Sunt bucuros că tînăra generaţie, chiar unii tineri din echipa mea “Eight Wheels”, se prezintă la la nivelul cuvenit, iar locuri premiante au fost ocupate de Alexandra Serova din echipa mea, iar noi ca administratori ai acestui club suntem satisfăcuţi că tînăra generaţie a ocupat locurile de frunte.

Ilia Panasiuc, organizator: “La prima vedere, tinerii fac fapte ireale şi inimaginaile! Foarte mult drive, multă energie pozitivă şi multe emoţii! Din partea noastră, a Gărzii Tinere, a campaniei «Iubesc Moldova», suntem predispuşi să dezvoltăm şi să susţinem asemenea genuri de sport în Moldova. Ele sunt foarte actuale şi interesante pentru tineri. Avem în planuri pentru viitor crearea şi înregistrarea unei federaţii care se va ocupa de asemenea chestiuni. Adică o organizaţie separată care va întruni toate tipurile şi subtipurile de acest gen de sport, pe care le puteţi vedea acum aici.

Eu personal cîndva eram printre ei, eram roller. Am mulţi cunoscuţi printre participanţi. În Garda Tînără am avut şansa să mulţumesc tinerilor care m-au învăţat, m-au susţinut, care rîdeau cînd cădeam…

Am decis să organizez ceva interesant, cu atît mai mult că această direcţie este cu perspectivă. Cred că tinerii nu merită să stea acasă în faţa calculatorului — e timpul să urci pe bicicletă, să încalţi rolele şi să faci sport”.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii au organizat acţiuni de sărbătoare pentru mai mult de 5000 de copii din 9 raioane ale Moldovei Sărbătoare pentru copii!