Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Sărbătoare pentru copii!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Prima zi de vară, odată cu începutul vacanţei noi totuşi am reuşit să aducem bucurii copiilor din Moldova. Doar anume de 1 iunie se sărbătoreşte unul din cele mai vechi sărbători internaţionale — Ziua Internaţională a Copilului — este unadin cele mai aşteptate sărbători ir maturilor aceasta le reaminteşte de faptul că copii au nevoi de atenţia şi grija lor, maturii sunt responsabili de cei mici.

Cu această ocazie, Garda Tînără a organizat o serie de evenimente în cadrul cărora au felicitat copii din toată Moldova. Peste 5000 de copii au participat la aceste evenimente, desfăşurate de Garda Tînără în 13 centre din Moldova.

A fost un ocean de dispoziţie bună, zîmbete plăcute şi bucurie pe feţele copiilor. Este foarte greu de descris cîte emoţii pozitive au primit nu doar copii cu părinţii lor, dar şi activiştii de la Garda Tînără. Anume pentru asta noi am făcut un fotoreportaj, priviţi singuri şi bucuraţivă alături de noi!

Chişinău:

Cel mai grandios eveniment a fost organizat în Chişinău — un festival de sport extremal “Urban Sports — Season opening” , desfăşurat sub egida campaniei naţionale “Iubesc Moldova”.

Circa 500 tineri au participat la festival, principalul eveniment fiind întrecerile rollerilor. Pe lîngă aceştia şi skaterii şi cicliştii au participat la această sărbătoare.

Atmosfera pozitivă a sărbătorii au creat-o DJ-ii care au organizat un mic fire-show, precum şi clownii, care au dăruit îngheţată copiilor.

Deschizînd evenimentul, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a felicitat toţi copii, dorindu-le să petreacă bine “Roller Fest-ul”, tot odată exprimîndu-şi încrederea că evenimentul dat va deveni o tradiţie, fiid organizată în fiecare zi.

Bălţi:

Garda Tînără a organizat pentru micuţii din oraş o minunată sărbătoare — spectacol teatral. Colectivl teatral “Domoveonok”, colective vocale şi de dans din oraş precum şi activiştii de la Garda Tînără pe parcursul cîtorva ore au veselit copii cu concursuri, umor şii cu surprize — pe care atît de mult le iubesc copiii.

Au fost binevenite şi cîteva sute de bloane, pe care împreună cu cîteva sute de îngheţate li s-au dat copiilor de la Garda Tînără.

În general, în această zi n-a rămas nici-un copil nesatisfăcut, fiecare s-a bucurat de atenţie, şi aproape toţi care au fost la concert au primit cîte un cadou de la Garda Tînără.

Basarabeasca:

Basarabeasca a adunat copii la jocul sportiv Zarniţa, unde aceştia au putut să se odihnească la natură după un an greu de studii. La eveniment au fost peste 50 copii din Iserlia şi Ivanovka, precum şi din oraşul Basarabeasca. Au fost multe jocuri şi traininguri utile cu participare lui Serghei Sicikorez. Participanţii au rămas mulţumiţi că Garda Tînără invită tineri nu doar din oraş, dar nu uită să cheme tineri şi din sate.

Brătuşeni:

În satul Brătuşeni, sărbătoarea a început printr-un marş pe strada centrală iar apoi a continuat la grădiniţa de copii “Kolosok”, unde a avut loc un concert. Pentru copii au fost organizate concursuri, iar toţi au primit cadouri.

Glodeni:

În cadrul evenimentului au fost organizate concursuri, copii au dansat, au spus poezii, ghiceau ghicitori precum şi au desenat cu cretă pe asfalt. La fiecare concurs copii primeau cîte un cadou dulce. Locuitorii oraşului au fost mulţumuţi de evnimentul organizat de Garda Tînără.

Donduşeni:

În oraşul Donduşeni, Garda Tînără a bucurat copii cu concursuri vesele, unde fiecare a fost premiat cu dulciuri şi baloane. Copii au rămas mulţumiţi şi activiştii Gărzii Tinere tot!

Drochia:

Drochia la fel a bucurat copii cu un program festiv cu cadouri şi surprize. În cadrul evenimentului, Garda Tînără a felicitat atît copii cît şi părinţii.

Edineţ:

În Edineţ, sărbătoarea a început cu o depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare. La fel a fost organizat un concert cu participarea colectivelor de dans “Detstvo” şi “M — DANCE” precum şi studioul vocal al Centrului de Tineret Brătuşeni.

Comrat:

Garda Tînără a dăruit copiilor baloane iar apoi au organizat pentru copii diferite concursuri precum desenul pe asfalt, estafete, desenau cu goaşă pe prietenii săi.

Cricova:

Garda Tinără a reuşit să facă de-odată două sărbători. În primul rînd activiştii noştri au viitat grădiniţa de copiii unde au avut un program festiv cu personaje din poveşti. La fel au participat la o sărbătoare pentru copii mai mari împreună cu primarul oraşului Cricova.

Toţi au rămas mulţumiţi şi chiar primarul a subliniat că cu satisfacţie urmărea cum activiştii noştri îmbrăcaţi în costume — clowni, prinţese şi alte personaje — s-au jucat cu copii şi părinţii lor. Copii încă mult timp nu au vrut să se despartă de noi, şi au spus că vor să vină în vizită.

Anenii Noi:

Evenimentul a avut loc în centrul de reabilitare pentru copii săraci din oraş. Garda Tînără a felicitat toţi copii şi părinţii acestora care se aflau în centru. Felicitîndu-i, Garda Tînără le-a cadonat jucării, îngheţată şi dulciuri.

Vladimir Gorodinovshcii, activist Garda Tînără din or. Anenii Noi “Cel mai plăcut e să vezi bucuria pe feţele acestor copii. Aceasta nu e prima noastră acţiune în acest centru. Suntem gata să venim din nou aici de dragul zîmbetului lor”.

Rezina:

Garda Tînără a felicitat copiii din Şcoal Internat Auxiliară cu Ziua Copiilor precum şi cu finisarea unui an şcolar. Au fost înmînate diplome la patru cei mai buni elevi — “Cel mai activ”, “Cel mai artistic”, “Cel mai studios”, “Cel mai exemplar”. Copii au primit cadouri dulci — îngheţată şi bomboane — precum şi baloane.

Sîngerei:

În grădiniţa de copii nr.6, Garda Tînără a organizat jocuri distractive pentru copii. În cadrul evenimentului, copiii au primit în dar jucării şi dulciuri.

Ungheni:

Evenimentul a avut loc în parcul central din oraş unde au venit mulţi copii cu părinţi din tot oraşul. Copiilor le-a fost organizat un program fetiv care includea multe concursuri pentru cei mici. Fiecare participant a fost premiat de Garda înără cu cadouri.

A venit să-i felicite pe copii şi părinţi, Igor Dodon, liderul Partidului socialiştilor, care a mers prin tot parcul felicitînd copii şi vizitînd un zoopark improvizat. De asemenea preşedintele PSRM s-a fotografiat cu copiii care făceau rînd la pozat.

Făleşti:

Copii au dansat, au spus poezii, au participat activ la concursuri distractive. Micuţii cîştigători la concursul de desen pe asfalt au primit în dat jucării moi şi dulciuri. Copii u fost foarte mulţumiţi de această sărbătoare organizată pentru ei de Garda Tînără.

În concluzie putem spune că sărbătoarea a reuşit iar stăruinţele activiştilor n-au fost în zadar, dar au fost premiate cu cel mai preţios din lume — zîmbetul şi bucuria celor mici.

Copii — sunt viitorul nostru şi nu trebuie să uităm că 1 iunie nu este doar sărbătoarea copiilor, ci şi e o posibilitate de a atrage atenţia întregii societăţi asupra faptului că copiii au foarte mult nevoie de ajutorul nostru şi de grija noastră. Trebuie să ţinem minte cu toţii că purtăm răspundere pentru viitorul nostru, un viitor echitabil şi prosper. Doar fiecare copil are dreptul la un viitor fericit.

Sursa: gardatinara.md

Festival “Urban sports — season opening” Concurs “Domnişoara — Primăvară” în Bălţi