Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără din Republica Moldova exprimă condoleanţe tuturor locuitorilor regiunii Krasnodar din Rusia

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 iulie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Garda Tînără din Republica Moldova exprimă condoleanţe tuturor locuitorilor regiunii Krasnodar din Rusia, în legătură cu inundaţiile, care au provocat moartea unui număr mare de persoane, precum şi victimelor accidentului rutier din Ucraina.

În acest moment dificil toată Moldova împărtăşeşte durerea celor, care şi-au pierdut pe cei apropiaţi în urma acestei tragedii, şi este cu gîndul alături de victimele care au suferit în rezultatul dezastrului natural. În stare de nelinişte sufletească şi frămîntare urmărim situaţia creată în Krîmsk, Ghelendjik, Novorossiisk, în acele regiuni, care au suferit din cauza inundaţiilor de mari proporţii. Familiilor victimelor le dorim tărie morală şi forţă în depăşirea consecinţelor acestei catastrofe.

Sîmbătă, pe 7 iulie, a fost inundat litoralul regiunii Krasnodar în urma ploilor torenţiale. În mod deosebit a fost afectată staţiunea estivală Ghelendjik, unde cantitatea precipitaţiilor căzute în 24 de ore a depăşit norma de cinci luni. Fluxurile de apă au creat o situaţie de urgenţă şi în Novorossiisk, precum şi în regiunea Kubani a Crimeii. Potrivit datelor din 8 iulie, în urma dezastrului au murit 171 de persoane.

De asemenea, în dimineaţa aceleiaşi zi un autocar cu pelerini din Velikiye Luki (Regiunea Pskov) s-a răsturnat în Regiunea Cernigov (Ucraina). În rezultatul accidentului au murit 14 persoane, iar altele 29 au fost accidentate. În autocar se aflau 44 de pasageri şi 2 şoferi. Conform decretului preşedintelui Federaţiei Ruse, în această zi pe tot teritoriul Rusiei drapelele sunt coborîte în bernă.

Sursa: gardatinara.md

Noaptea de Ivan Kupala… Fundaţia “Soluţia” cere anularea datoriilor istorice la serviciile locativ-comunale