Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, pe 27 august, la orele 9.30, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, împreună cu activiştii Mişcării de tineret “Garda Tînără”, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău în legătură cu aniversarea a 21 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

“Am venit aici — la monumentul lui Ştefan. Un adevărat erou naţional al Moldovei, unul dintre cei mai remarcabili domnitori al pămîntului moldovenesc. Sîntem aici pentru a

onora memoria lui şi a marca Ziua Independenţei. Eupersonal cred că această sărbătoare este foarte semnificativă pentru poporul moldovenesc”, a declarat activista Gărzii Tinere, Radvan Marina.

“Astăzi marcăm 21 de ani de independenţă a republicii noastre. Cred că suveranitatea şi statalitatea sînt cele mai importante lucruri de care dispune ţara noastră, şi în nici un caz ea nu trebuie cedată cuiva, ci dimpotrivă — trebuie să luptăm pentru ea”, a menţionat activistul Gărzii Tinere, Dombrovschi Alexandru.

Tinerii gardieni sînt convinşi că Ziua Independenţei este una dintre cele mai importante şi semnificative sărbători pentru republica noastră. Această zi nu trebuie uitată, iar independenţa este un act de mîndrie, care trebuie preţuit.

O acţiune similară a fost desfăşurată de către tinerii gardieni şi în mun. Bălţi, unde la fel s-au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Sursa: gardatinara.md

Cea de 68-a aniversare a eliberării Chişinăului în cadrul Operaţiunii Iaşi-Chişinău Socialiştii vor să obţină interzicerea marşului uniuniştilor