Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Cea de 68-a aniversare a eliberării Chişinăului în cadrul Operaţiunii Iaşi-Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 25 august 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

La 24 august, în Moldova i-au comemorat pe cei care, acum 68 de ani, au eliberat ţara de cotropitorii româno-fascişti în cadrul renumitei Operaţiuni Iaşi-Chişinău.

Partidul Socialiştilor, împreună cu activiştii aripii tinere, “Garda Tînără” , a desfăşurat, în această zi, mai multe acţiuni dedicate acestei date.

Dimineaţa, socialiştii au depus flori la memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, gest prin care au adus un omagiu memoriei celor căzuţi pentru eliberarea Moldovei.

Totodată, la evenimentul de la Complexul Memorial au participat veterani şi simpli cetăţeni.

Amenajarea mormintelor eroilor-paraşutişti

Activiştii aripii tinere a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, “Garda Tînără”, împreună cu reprezentanţi Uniunii Veteranilor, au salubrizat şi au amenajat mormintele paraşutiştilor, împuşcaţi de trupele germano-fasciste în timpul Operaţiunii Iaşi-Chişinău.

Aici odihnesc 30 de paraşutişti, nimiciţi de trupele germano-fasciste. De mai mulţi ani de zile Uniunea Veteranilor îngrijeşte de mormintele eroilor. În acest an, “Garda Tînără”, sub egida campaniei naţionale “Iubesc Moldova”, a organizat o acţiune de salubrizare şi amenajare a teritoriului cimitirului.

Totodată, tinerii gardişti şi-au asumat angajamentul de a patrona aceste morminte şi de a le îngriji cel puţin de cîteva ori pe an, organizînd astfel de acţiuni.

Sursa: socialistii.md

Forumul Tinerilor “Mejdunarodnîi prorîv” Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare