Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Forumul Tinerilor “Mejdunarodnîi prorîv”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe 16–17 august 2012, în oraşul Lipeţk, Rusia, a avut loc Forumul Tinerilor “Международный прорыв”. La eveniment au participat circa 50 de tineri politicieni, în general de orientare centristă, din 30 de ţări. Printre aceştia se numără reprezentanţi ai CSI şi din străinătate mai îndepărtată: Italia, Germania, Ungaria, Serbia, Muntenegru, SUA, Vietnam, Mongolia, Venezuela.

Participanţii la forum au examinat o vastă agendă de lucru: aspecte ale geopoliticii şi cooperarea internaţională, economia contemporană, precum şi perspectivele privind proiectele comune în domeniul politicii pentru tineret.

Republica Moldova la acest Forum al Tinerilor a fost reprezentată de către Mişcarea de tineret “Garda Tînără-Молодая Гвардия”.

În cadrul Forumului Tinerilor “Răzbire Internaţională”, desfăşurat la Lipeţk, Rusia, “Garda Tînără-Молодая Гвардия” a iniţiat un dialog cu un număr de ţări din CSI şi Europa, printre care Rusia, Ucraina, Kazahstan, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Serbia, Letonia, Estonia ş.a. De menţionat căpractic, toate aceste ţări au fost reprezentate de către cele mai mari organizaţii de tineret, aripele tinerilor a partidelor politice de guvernămînt.

Cu certitudine că cooperarea cu aceste organizaţii poate şi trebuie să devină un impuls important pentru dezvoltarea ulterioară a Gărzii Tinere din Republica Moldova. Deja sunt programate activităţi comune în domeniul politicii pentru tineret şi proiecte umanitare internaţionale.

Pînă la sfîrşitul anului curent se perconizează semnarea unor acte de cooperare cu un număr de organizaţii-participante la forum (inclusiv, din Rusia şi Ucraina). În iunie 2013, în cadrul celui de-al doilea Forum Internaţional “Tineretul fără frontiere” (or. Vadul-lui-Vodă, mun. Chişinău), la invitaţia din partea Gărzii Tinere vor participa circa 12 delegaţii străine.

Sursa: socialistii.md

Perioada de vară pentru Garda Tînără Cea de 68-a aniversare a eliberării Chişinăului în cadrul Operaţiunii Iaşi-Chişinău