Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Perioada de vară pentru Garda Tînără

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Perioada de vară pentru Garda Tînără a fost o perioadă de instruire, stabilirea unor relaţii internaţionale şi organizarea internă a lucrului.

Începînd cu luna iunie, tinerii socialişti din întreaga ţară au participat la diverse seminare de istorie, forumuri, mese rotunde şi şcoli politice.

Putem afirma cu siguranţă că această varăpoate fi caracterizată printr-o muncă intensă în domeniul stabilirii relaţiilor internaţionale. S-au instituit relaţii cu mişcarea de tineret a Partidului Regiunilor din Ucraina, cu Uniunea Tinerilor Socialişti din Ucraina, Garda Tînără din Federaţia Rusă. Doar cîteva zile în urmă tinerii gardieni s-au întors din Crimeea, fiind oaspeţii Şcolii Superioare de Politică Profesională, în cadrul căreia s-au stabilit relaţii cu tineretul Partidului Comunist din Ucraina şi Tinerii Socialişti din Polonia.

Un segment important al activităţilor din perioada verii au fost activităţile organizatorice în cadrul structurii interne. Unele reprezentanţe din teritoriu au fost supuse unor modificări de ordin organizatoric, de exemplu, în Făleşti a avut loc conferinţa de dare de seamă şi alegeri, în cadrul căreia a fost aleasă o nouă conducere. În această duminică, pe 19 augustîn Briceni a avut loc conferinţa de fondare a Gărzii Tinere, la care au participat 35 de tineri din oraşul Briceni şi satele din apropiere. În calitate de conducător al filialei a fost aleasă în mod unanim Dogotari Maria. Adjuncţii vor fi Burca Igor şi Mereneanu Denis.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează circa 20 de filiale ale organizaţiei Garda Tînără, iar pînă la sfîrşitul anului calendaristic curent se planifică înfiinţarea a încă peste zece reprezentanţe. Deja în primele zile ale lunii septembrie îşi va începe activitatea oficiul teritorial al Gărzii Tinere din sectorul Botanica al capitalei, după care vor urma cele din Edineţ, Comrat şi Călăraşi.

Sursa: gardatinara.md

Garda Tînără a însuşit politica profesională, vizitînd Crimeea Forumul Tinerilor “Mejdunarodnîi prorîv”