Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără a însuşit politica profesională, vizitînd Crimeea

|versiune pentru tipar||
PSRM / 21 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Aproape o săptămînă, în perioada 12–18 august, activiştii Gărzii Tinere au petrecut într-o tabăra de vară, organizată de Şcoala Superioară de Politică Profesională. Tabăra “Şale”, unde au trăit tinerii gardieni, este situată în Crimeea, în apropierea cătunului “Vesiolîi” (vesel), care în fiece zi în perioada aflării acestora în Crimeea îşi justifica sută la sută denumirea sa.

În această perioadă tinerii au reuşit foarte şi foarte multe — instruiri şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, antrenarea capacităţilor de lider, dezvoltarea de multiple abilităţi, necesare unui viitor politician, în special: identificarea minciunii sau convingerea oponenţilor privind acceptarea propriului punct de vedere.

Punctul culminant al componentului educaţional în cadrul vacanţei din Crimeea a fost organizarea unor alegeri locale improvizate, în cadrul cărora tinerii au reuşit să-şi demonstreze atît abilităţile însuşite anterior, cît şi talentele care se descopereau chiar din mers.

Totuşi, pe lîngă instruiri şi programul educaţional intensiv tinerii politicieni au reuşit să găsească timp pentru a se odihni pe litoralul minunat din Crimeea. De asemenea, au vizitat locurile de importanţă culturală şi istoricădin localitatea respectivă. Astfel, tinerii gardieni au vizitat rezervaţia “Lumea Nouă”, au parcurs un traseu dificil şi uneori chiar extrem de riscantde-a lungul ţărmului, au izbutit chiar să musafirească în vestita fortăreaţă genoveză, care anul acesta împlineşte 1800 de ani.

Istoria bogată a regiunii, tradiţiile culturale şi patrimoniul Crimeei, toate acestea reprezintă o experienţă şi cunoştinţe de o valoare inestimabilă, care cu siguranţă nu vor rămîne nevalorificate.

De menţionat faptul că tinerii socialişti din Moldova nu au fost singurii studenţi ai Şcolii Superioare de Politică Profesională (ŞSPP) — împreună cu aceştia, la activităţile de instruire din perioada caniculară au participat şi tinerii din Partidul Comunist din Ucraina, Uniunea Tinerilor Socialişti din Ucraina şi din multe alte organizaţii. Stabilirea unor cunoştinţe atît în cadrul procesului de instruire, cît şi într-o ambianţă informală reprezintă probabil elementul cel mai valoros obţinut de cătretineri în cadrul acestei tabere, deoarece, cum a menţionat preşedintele ŞSPP,Oleg Vostrîh:

“Într-o zi tinerii politicieni vor creşte, şi atunci, anume astfel de legături internaţionale informale vor sta la baza relaţiilor dintre ţările noastre pe parcursul anilor ce urmează”.

De menţionat că Şcoala Superioară de Politică Profesională a organizat pentru prima dată o astfel de tabără în Ucraina, cu toate acestea, organizatorii nu se limitează la cele realizate, şi deja pentru anul viitor este programată următoarea tabără, de o scară mai largă, cu un program şi mai numeros şi cu implicarea a unui număr şi mai mare de tineri atît din ţările CSI, cît şi din UE.

Părăsind Crimeea, care în această săptămână a devenit atât de apropiată, activiştii Gărzii Tinere pe lîngă experienţa şi cunoştinţele acumulate, au luat cu ei bronzul de mare durabil şi amintiri dintr-o vacanţă de neuitat, care vor da putere pentru perioada de toamnă şi iarnă pînă la tabăra următoare.

PSRM şi Garda Tînără manifestă recunoştinţă preşedintelui ŞSPP, Oleg Vostrîh, pentru invitaţie, precum şi conducătorilor taberei “Şale” şi locuitorilor rezistenţi, răbdători şi mai ales veseli ai cătunului Vesiolîi, care au rezistat a fluxului socialiştilor pe tot parcursul săptămânii.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii au organizat, la Bălţi, acţiunea “Iubesc Moldova” Perioada de vară pentru Garda Tînără