Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii optează pentru consolidarea statalităţii prin promovarea valorilor creştin ortodoxe

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În perioada 13–17 octombrie 2012 în Republica Moldova s-a desfăşurat programul Fundaţiei Internaţionale pentru Unintatea Popoarelor Ortodoxe “Vocile Ortodoxiei în Moldova”.

Evenimentele au avut loc în municipiul Chişinău, Comrat, Bălţi, dar şi în partea stîngă a Nistrului, în oraşul Tiraspol.

În cadrul programului, la sediul partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut loc o întrevedere a d-lui Igor Dodon, preşedintele PSRM şi Ion Ceban, deputat în Parlamentul Republicii Moldova cu o delegaţie din partea Federaţiei Ruse, condusă de Preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, profesorul Valeri Alexeev. Din delegaţie, de asemenea, au făcut parte deputaţi ai Dumei de stat ai Federaţiei Ruse, precum şi reprezentanţi ai clerului bisericesc.

În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv pe marginea consolidării relaţiilor de prietenie în vederea promovării valorilor creştin-ortodoxe în societatea moldovenească.

Igor Dodon a menţionat că unul dintre scopurile de bază ale programului PSRM constă în promovarea ortodoxiei, fapt ce contribuie la consolidarea statalităţii Republicii Moldova, iar programele pe care le realizează Fundaţia Internaţională pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe sunt extrem de binevenite în circumstanţele zilei de astăzi în Moldova. Pe parcursul discuţiei părţile au stabilit direcţiile prioritare de cooperare pe viitor.

În cadrul întrevederii, din numele Fundaţiei, d-lui Igor Dodon i-a fost înmînat premiul Ştefan cel Mare pentru contribuţie la consolidarea unităţii popoarelor creştin-ortodoxe.

De menţionat că la evenimentele care au avut loc în cadrul programului la Tiraspol şi Comrat, Ion Ceban, deputat în Parlament, membru la grupului socialiştilor, pentru activitatea de promovare a valorilor creştin-ortodoxe a fost decorat cu înaltele distincţii bisericeşti medalia “Acoperămîntul Maicii Domnului” de către Episcopul de Tiraspol şi Dubăsari Savva şi medalia “Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţe” de către Episcopul de Cahul şi Comrat, Anatolie.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon s-a întîlnit cu raportorii APCE pentru Moldova Nimeni nu-i uitat şi nimic nu se uită. Cu toţii, probabil, am auzit aceste cuvinte mari rostite cu sens şi fără. Cu părere de rău tot mai des ele se pronunţă zadarnic