Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon s-a întîlnit cu raportorii APCE pentru Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut o întrevedere cu raportorii APCE, D-na Lise Christoffersen şi domnul Piotr Wach.

În cadrul discuţiilor Igor Dodon şi-a expus poziţia pe marginea a patru chestiuni importante. Liderul socialiştilor a menţionat că PSRM a mers la risc mare cînd a votat candidatura preşedintelui RM, dar interesele ţării au prevalat în această situaţie. Potrivit lui Dodon, actualmente, pe masa Preşedintelui se află proiectul de lege cu privire la opoziţie, care, conform înţelegerilor prealabile, urmează a fi propus Parlamentului spre aprobare.

În altă ordine de idei Igor Dodon s-a referit la iniţiativa socialiştilor de creare a unei fracţiuni parlamentare. Dl Dodon a subliniat că scopul acestui obiectiv constă în crearea în Parlament a unei forţe de opoziţie consolidate. “Prin crearea fracţiunii parlamentare împreună cu deputaţii din grupul Mişin a fost pusă baza pentru consolidarea segmentului politic de stînga, oferind cetăţeanului RM o alegere de alternativă în raport cu partidele care, cu regret, se radicalizează.”, a subliniat Dodon.

Referindu-se la poziţia socialiştilor vizavi de votarea unei noi variante a Constituţiei, Igor Dodon a specificat că socialiştii categorig nu vor participa la votarea Legii Supreme în redacţie nouă. În opinia lui, Constituţia poate fi modificată doar în partea legată de procedura de alegere a preşedintelui ţării.

În final Igor Dodon a exprimat îngrijoarea faţă de acţiunea majorităţii parlamentare de interzicere a simbolurilor comuniste. Potrivit lui Dodon, această măsură contravine normelor şi cerinţelor democratice şi subminează în cel mai categorig mod drepturile fundamntale ale opoziţiei.

Oficialii europeni au mulţumit liderului PSRM pentru o expunere clara şi argumentată a poziţiei sale pe marginea celor mai importante chestiuni de pe agenda politică a societăţii moldoveneşti.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii nu vor participa la votarea şi repartizarea funcţiilor în Primărie Socialiştii optează pentru consolidarea statalităţii prin promovarea valorilor creştin ortodoxe