Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii nu vor participa la votarea şi repartizarea funcţiilor în Primărie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii declară drept mincinoase şi iresponsabile afirmaţiile lui Dorin Chirtoacă privind participarea consilierilor PSRM la votarea şi repartizarea funcţiilor în structurile Primăriei Chişinău. Aşa ceva se poate întîmpla doar dacă Chirtoacă îl va corupe pe vreun consilier socialist sau dacă acest consilier ar deveni peste noapte liberal-unionist.

Socialiştii amintesc că acum cîteva zile au publicat decizia Comitetului Executiv al PSRM, prin care au anunţat în mod repetat că nu sprijină politica şi acţiunile Alianţei, fie din Guvern, fie din CMC, care au adus ţara la o criză politică, economică şi socială profundă.

Potrivit socialiştilor, orice dialog politic cu “primarul suburbiilor” Chirtoacă este imposibil, deoarece Chirtoacă recurge la potlogării juridice, la şarlatanii neruşinate şi dezinformare a orăşenilor vizavi de hotărîrile adoptate de Consiliu. De asemenea, Chirtoacă încearcă în mod cinic să pună povara responsabilităţilor pe umerii altora, eschivîndu-se de la răspunderea directă faţă de dezastrul socio-economic şi ecologic din capitală.

Socialiştii totodată recunosc că Primăria face uz de alte modalităţi de corupere în raport cu consilierii ce fac parte din grupul socialiştilor în Consiliu şi au avut loc tentative de a-i influenţa, de a-i impune să sprijine Alianţa, propunîndu-le să participe la distribuirea funcţiilor, au fost chiar tentative de mituire directă.

Comitetul Executiv al Partidului Socialiştilor declară categoric că Partidul nu a purtat şi nu va purta cu nimeni nici un fel de negocieri privind eventuale funcţii în structurile executive ale Primăriei. Calificăm drept imposibilă colaborarea cu Alianţa în ceastă direcţie. Totodată, vom participa activ şi ne vom prezenta propunerile în cadrul examinării chestiunilor ce ţin de activitatea economică a oraşului, a problemelor ale căror soluţionare într-adevăr va contribui la dezvoltarea capitalei, a hotărîrilor pe care le aşteaptă de la Consiliu locuitorii municipiului.

Comitetul Executiv recomandă consilierilor-membri ai grupului socialiştilor în Consiliul Municipal să acţioneze în conformitate cu decizia acestui organ colegial al PSRM. În caz contrar, orice colaborare cu “şarlatanul juridic” Chirtoacă va însemna în mod automat excluderea din structurile PSRM şi trecerea în slujba politică a liberalilor-unionişti.

Sursa: socialistii.md

“Steaua fără nume” a răsărit deasupra oraşului Basarabeasca Igor Dodon s-a întîlnit cu raportorii APCE pentru Moldova