Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Decizia Curţii de Apel privind evacuarea pietrei comemorative va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Juriştii Fundaţiei de Binefacere Soluţia Vasile Bolea şi Grigore Novac şi reprezentantul Partidului Socialiştilor din RM Vlad Batrîncea vor ataca hotărîrea Curţii de Apel Chişinău, care a lăsat în vigoare decizia Primarului General Chişinău Dorin Chirtoacă de instalare a pietrei comemorative în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la Curtea Supremă de Justiţie.

În opinia juriştilor, judecătorul Grigore Zubatîi, care a examinat acest dosar, a ignorat toate prevederile legislaţiei ce demonstrează vădit că, acum doi ani, piatra comemorativă a fost instalată în PMAN ilegal, la indicaţia Primarului General al Chişinăului Dorin Chirtoacă.

Instalarea a fost efectuată în lipsa avizului din partea Direcţiei Arhitectură şi Urbanism, în lipsa Hotărîrii de Guvern, în lipsa avizului Ministerului Culturii şi în lipsa Deciziei Consiliului Municipal Chişinău.

Piatra comemorativă a fost instalată doar în baza Decretului preşedintelui interimar de atunci Mihai Ghimpu, care ulterior a fost declarat ca fiind neconstituţional de către Înalta Curte Constituţională.

Amintim, că un proiect de hotărîre de evacuare a pietrei comemorative, a fost înregistrat 6 luni în urmă la Consiliul Municipal Chişinău de către consilierii municipali din grupul socialiştilor. Socialiştii vor insista asupra examinării şi aprobării acestui proiect.

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără lansează a doua etapă a proiectului “Business School” Socialiştii condamnă activitatea consiliului municipal Chişinău