Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Curtea de Apel va judeca legalitatea marşului unioniştilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Juriştii Fundaţiei de binefacere “Soluţia” Vasile Bolea şi Grigore Novac, împreună cu reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Vlad Batrîncea, au depus în seara zilei de ieri la Curtea de Apel Chişinău o cerere de chemare în judecată.

Prin acţiunea dată reclamanţii solicită magistraţilor să oblige Primaria mun. Chişinău să emită o dispoziţie privind interzicerea marşului unioniştilor din 16.09.2012, organizat de Platforma Civică “Acţiunea 2012” în mun.Chişinău, deoarece este o manifestaţie care poate să se petreacă cu încălcarea prevederilor art.8 al Legii nr.26 din 22.02.2008 privind întrunirile, unde se menţionează: “Sînt interzise întrunirile prin care se urmăreşte: c) subminarea securităţii naţionale sau a integrităţii teritoriale a ţării, săvîrşirea infracţiunilor, încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, încălcarea moralităţii publice, a drepturilor şi a libertăţilor altor persoane ori punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţii acestora”.

Anterior, pe data de 04.09.2012 reclamanţii au depus o cerere prealabală la Primăria Chişinău, prin care au solicitat autorităţii publice locale ca în decurs de 2 zile de la data înregistrării cererii prealabile să emită o dispoziţie prin care să interzică marşul unioniştilor din 16 septembrie curent. Pînă în prezent solicitarea a rămas fără răspuns.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon susţine copiii dotaţi din Găgăuzia Declaraţia a aripei de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”