Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon susţine copiii dotaţi din Găgăuzia

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, la Comrat, a avut loc prezentarea proiectului “Tanît Gagauzluu — Promovează Găgăuzia”. Sponsorul general al proiectului este preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon.

Scopul proiectului constă în promovarea copiilor dotaţi din Găgăuzia, popularizarea valorilor naţionale ale regiunii, păstrarea şi sporirea patrimoniului naţional al popoarelor Găgăuziei.

După cum a menţionat directorul proiectului, Vera Sîrbu, “proiectul are menirea să promoveze creaţia copiilor şi este orientat spre identificarea talentelor”.

Astăzi, în cadrul proiectului, publicului i-au fost prezentate două videoclipuri pe piesele “Güneş” şi “Kiriet kîzî”, interpretate de Lidia Litvinova şi Dmitri Jelezoglo.

Mesajul care a însoţit desfăşurarea prezentării a fost “Talentul copiilor nu are naţionalitate”, anume acest gînd fiind exprimat de Igor Dodon în procesul de realizare a proiectului. “Mereu am fost alături de poporul găgăuz, iar astăzi este important faptul că publicului i-au fost prezentate cîntece anume în limba găgăuză. Am convingerea că acest proiect va deveni la fel de reuşit precum este proiectul «Iubesc Moldova»”, a menţionat Dodon la ceremonia de prezentare a clipurilor.

După cum a menţionat Vitalii Gaidarji, producător de proiect: “A sosit momentul pentru promovarea imaginii Găgăuziei, avem multe istorii de succes, care merită să fie promovate. Am avut marea plăcere să activez în cadrul acestui proiect. Adresez cuvinte alese de recunoştinţă dlui Dodon, care s-a arătat receptiv şi a sprijinit proiectul fără a ezita”.

Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este Agenţia “Meyda-Mediya” din Comrat.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii vor combate unionismul prin mesaje patriotice Curtea de Apel va judeca legalitatea marşului unioniştilor