Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer în mod repetat interzicerea prin lege a manifestaţiilor unioniste

|versiune pentru tipar||
PSRM / 31 august 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În acest an, câteva organizaţii politice şi tot felul de grupări legionare şi anticonstituţionale au manifestat într-un mod obraznic împotriva statalităţii Republicii Moldova. Unionişti şi anti-moldovenişti de toate calibrurile s-au întrecut în a umili statalitatea moldovenească şi au provocat în mod intenţionat spiritele etnice în ţara noastră. Modul sistemic şi extrem de tupeist în care acţionează unioniştii ne face să credem că obiectivul lor pe termen scurt şi mediu este provocarea unor conflicte civile în Republica Moldova, ca ulterior, pe termen lung, să provoace un faliment total, constituţional şi social al acestui stat. Ei vor să demonstreze că Republica Moldova nu e stat, ci o “bucată de pământ românesc”, care nu poate supravieţui separat; iar pentru aceasta, au nevoie de falimentarea Republicii Moldova.

Pentru cei care înţeleg aceste intenţii aproape transparente ale unioniştilor, este clar că acest flagel trebuie oprit din start sau cel puţin menţinut la nivelul marginal la care se află. Altfel, riscăm să provocăm o explozie socială şi etnică în ţară. În primul rând aceste realităţie ar trebui să le înţeleagă guvernanţii şi serviciile speciale abilitate, responsabile de securitatea statului şi a Constituţiei.

În orice stat care se respectă, mişcările şi partidele care promovează lichidarea statalităţii sunt declarate în afara legii, iar liderii acestora sunt trecuţi sub o evidenţă specială. Din câte se ştie, unii politicieni unionişti fanatizaţi au nevoie şi de asistenţă psihiatrică. La noi însă ca la nimeni — unionismul fanatic pare a fi o normă.

Una din modalităţile prin care pot fi stopate manifestaţiile unioniste este interzicerea lor prin lege. În acest sens, grupul parlamentar al Partidului Socialiştilor a propus în luna martie 2012 un proiect de lege privind interzicerea manifestaţiile unioniste (vedeţi anexat). Însă nici măcar fracţiunea PCRM n-a susţinut această iniţiativă.

Acum, după ce am văzut ce s-a întâmplat la Cahul, apoi la 5 august la Bălţi, după ce vedem că se găteşte pentru 16 septembrie la Chişinău, îi întreb pe deputaţii moldoveni, şi pe cei din AIE, şi pe cei din PCRM: sunteţi gata să votăm un proiect de lege privind interzicerea manifestaţiilor unioniste? DA sau NU?

Dacă nu sunteţi gata, refuzul vostru poate fi interpretat ca laşitate şi trădare a intereselor naţionale. Sau, aveţi planuri şi interese ascunse pentru ca situaţia din societate să evolueze spre un război civil, ca să obţineţi profit politic?

Modul în care veţi susţinea iniţiativa repetată a socialiştilor va arăta clar ce hram purtaţi.

Sursa: dodon.md

Socialiştii sunt împotriva prelungirii vacanţei parlamentarilor Igor Dodon impresionat de modul de organizare a sărbătorii “Primului sunet” în Ceadîr-Lunga