Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Chirtoacă încearcă să tragă pe sfoară legea

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deşi marţi s-a produs un precedent de manipulare juridică ieşit din comun, mass-media şi opinia publică au trecut prea uşor peste şarlatania josnică a primarului Dorin Chirtoacă.

Faptul că liberalii-unionişti sunt nişte trişori şi şarlatani juridici ordinari era cunoscut încă de acum doi-trei ani, de când aplicau politica “asului din mânecă”. Ieşirea însă de ieri a lui Chirtoacă a întrecut toate obrăzniciile lui de până acum.

Cu un zâmbet infantil, Chirtoacă s-a lăudat că votul Consiliului Municipal Chişinău a fost un trucaj, iar cei 26 de consilieri municipali sunt nişte “păpuşi de paie” în mâinile şarlatanului general de Chişinău.

Culmea este că o parte a mass-media au prezentat manipulările juridice ale lui Chirtoacă drept mare act de “strategie politică”, prin care şi-a “tras pe sfoară” adversarii. Oare nu este clar că acest Chirtocă încearcă să tragă pe sfoară legea şi oare nu ar trebui mass-media şi opinia publică să condamne dur asemenea intenţii?

Nu ştiu unde a învăţat Chirtocă asemenea “strategii”: în Sorbonne, prin ţările-mume sau la un joc de cărţi cu gheaghea Mişa. Ştiu însă că prin aşa metode nu va ajunge departe, pentru că şi-a dat arama pe faţă acest “cel mai cinstit” politician. Acum toată lumea îi ştie apucăturile şi lipsa de scrupule. Tot cu aşi din mânecă şi şarlatanii aceşti liberali vor să facă probabil şi “unirea”.

Câ priveşte votul CMC din 17 septembrie, lucrurile sunt cât se poate de evidente: ultima decizie votată este unica decizie valabilă juridic. Ultima decizie votată de consilieri (inclusiv de cei liberali) anulează toate celelalte decizii anterioare. Şarlatanul juridic Chirtoacă ar trebui să ştie aceste lucruri elementare.

Deci, la ziua de astăzi, din punct de vedere juridic, nu şarlatanesc, strada Ioan Cuza urmează să fie redenumită în strada Alexei Belski. Şi Partidul Socialiştilor se va asigura ca legea să fie respectată şi pusă în aplicare.

Sursa: dodon.md

Igor Dodon participă la un For Economic Internaţional în or. Soci Igor Dodon în discuţii cu Andrei Belousov şi Gherman Gref