Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Un segment din str. Cuza Vodă din Chişinău revine la vechea denumire — str. Belskii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În cadrul şedinţei consiliului municipal din seara zilei de 17 septembrie, consilierii municipali au votat un proiect de hotărîre, elaborat şi propus de socialişti, privind revenirea străzii Cuza Vodă la vechea denumire — str.A. Belskii. Astfel, potrivit deciziei luate, strada Cuza Vodă din Chişinău, pe porţiunea dintre strada Dacia şi Sarmisegetuza redevine str. A.Belskii.

Pentru proectul de decizie au votat 26 de consilieri municipali, prezenţi la şedinţă. Fracţiunea comunistă a lipsit de la şedinţă.

De menţionat, că Alexei Belskii a fost erou al Uniunii Sovietice, cetăţean de onoare al or. Chişinău. În timpul luptelor pentru eliberarea Moldovei — operaţiunii Iaşi-Chişinău, batalionul condus de Alexei Belskii primul a răzbătut în centrul oraşului şi în seara zilei de 23 August 1944, a arborat steagul roşu pe ruinele unei clădiri, din intersecţia străzilor Lenin şi Gogol, astăzi — bd. Ştefan cel Mare şi str. M. Bănulescu-Bodoni.

Socialiştii au elaborat proiectul de hotărîre de revenire la denumirea veche a străzii Cuza Vodă la solicitarea a circa 3000 de locuitori ai ei.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon în vizită de lucru la Ankara Socialiştii au reuşit să redenumească strada Ioan Cuza în A. Belski