Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii vor insista asupra evacuării pietrei comemorative din Piaţa Marii Adunări Naţionale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Curtea de Apel Chişinău a amînat pentru data de 26 iunie, ora 15–00, examinarea cazului înaintat de juriştii Fundaţiei de Binefacere “Soluţia” — Vasile Bolea, Grigore Novac, precum şi reprezentantul Partidului Socialiştilor din Moldova, Vlad Batrîncea împortiva Primăriei mun. Chişinău, cu privire la anularea dispoziţiei Primarului General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, privind instalarea pietrei comemorative în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Şi aceasta s-a întîmplat din motivul că judecătorul care administrează acest caz, domnul Grigore Zubati, nu făcuse cunoştinţă cu dosarul respectiv în prealabil, mai mult ca atît, judecătorul nici nu era sigur că există un asemenea dosar. Totodată, în proces, din partea Primăriei Chişinău nu era prezent nici un reprezentant.

În legătură cu aceasta socialiştii declară că dizaprobă iresponsabilitatea atît a instanţei de judecată, cît şi a Primăriei vizavi de obligaţiunile sale nemijlocite şi vor continua lupta contra abuzurilor în administraţia Primăriei oraşului Chişinău, utilizînd în acest sens toate căile legale. “Piatra din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi evacuată”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Amintim, că piatra comemorativă a fost instalată în PMAM la 28 iunie 2010, prin decretul preşedintelui interimar de atunci Mihai Ghimpu, care a declarat 28 iunie zi de comemorare a ocupaţiei sovietice. Ulterior Curtea Constituţională a declarat acest decret neconstituţional. Primăria a instalat această piatră la indicaţia Primarului General Dorin Chirtoacă, dar fără o coordonare cu Consiliul municipal Chişinău şi Direcţia generală de arhitectură şi urbanism.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Cineva din AIE doreşte alegeri anticipate Igor Dodon şi Zinaida Greceanîii vor participa la un Forum economic internaţional din Sankt-Petersburg