Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Clubului de presă Internaţional “Soţialinîi rezonans”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a participat în seara zilei de ieri la lucrările Clubului de presă Internaţional “Социальный резонанс”.

Pentru întîlnirea cu Preşedintele PSRM s-au adunat reprezentanţi ai societăţii civile, politicieni, jurnalişti, scriitori, lideri ai partidelor politice. Merită a fi remarcată prezenţa reprezentanţilor mass-media de pe ambele maluri ale Nistrului.

În timpul întrevederii, care a durat ceva mai mult de trei ore, în regim “întrebare — răspuns”, au fost adresate mai multe întrebări, la care cei prezenţi au primit răspunsuri detaliate, iar uneori prea sincere, din partea liderului socialiştilor. Printre tematicile abordate au figurat: situaţia economică şi politică din ţară, viziunea socialiştilor asupra problemei privind reintegrarea ţării, şi anume principalele aspecte ale federalizării, chestiunea privind reformatarea actualei majorităţi de guvernare, eventualele coaliţii în caz de excludere a unioniştilor-liberali din actuala formulă de guvernare, aspecte de edificare a partidului şi perspectivele Partidului Socialiştilor la următoarele alegeri parlamentare, posibilitatea formării unui bloc sau a unei coaliţii unice a formaţiunilor de stînga şi de centru-stînga, precum şi provocările asociate acestui proces şi multe alte probleme.

La sfîrşitul întrevederii, majoritatea participanţilor la ea şi-au exprimat satisfacţia vizavi de modul de desfăşurarea a acesteia, precum şi de faptul că răspunsurile primite la unele întrebări au contribuit la deschiderea unor paranteze, prezentînd şi anumite momente ce nu au fost anterior reflectate în presa scrisă sau alte mijloace mass-media.

În încheiere, Igor Dodon a ţinut să menţioneze că astfel de întrevederi prezintă un beneficiu pentru dezvoltarea societăţii civile şi stabilirea unui dialog deschis între reprezentanţii acesteia şi politicieni.

Sursa: socialistii.md

Discursul deputatului Igor Dodon, pe marginea proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013 Socialiştii n-au susţinut referendumul din s. Nihoreni, raionul Rîşcani