Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii n-au susţinut referendumul din s. Nihoreni, raionul Rîşcani

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a participat în calitate de observator în cadrul referendumului local din satul s. Nihoreni, raionul Rîşcani privind rechemarea din funcţie a primarului satului respectiv, d-lui Iurie Ivanov.

Partidul Socialiştilor a decis să se implice în acest proces electoral pe motiv că a considerat decizia consiliului nefondată ci mai mult o răfuială politică asupra persoanei care pe parcursul perioadei de un an şi jumătate a realizat mult mai multe proiecte pentru sat, decît primarii precedenţi.

Iurii Ivanov a salutat faptul că PSRM a apreciat obiectiv situaţia creată în consiliul sătesc, n-a fost indiferent faţă de acţiunile ilegale ale consilierilor comuniştilor şi s-a implicat în procesul electoral.

Referendumul, iniţiat de Consiliul Sătesc Nihoreni şi planificat pentru data de 21 octombrie nu a avut loc pe motiv că rata prezenţei alegătorilor nu a atins pragul stabilit de legislaţie, adică 1/3 din alegătorii incluşi în listele electorale. Iurie Ivanov a vost înaintat la funcţia de primar de către PCRM, însă, după alegerile locale, a fost exclus din partid. În Consiliul local Nihoreni sunt 13 consilieri, dintre care 11 comunişti.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Clubului de presă Internaţional “Soţialinîi rezonans” Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu reprezentanţii instituţiilor mass-media din Federaţia Rusă