Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ziua animaţiei împreună cu Garda Tînără

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Duminică, 28 octombrie a fost marcată ziua internaţională a animaţiei. Ce este animaţia? Fiecare din noi privea desene animate în copilărie iar unii iubesc să le revadă chiar şi acum. Garda Tînără n-a lăsta fără atenţie această zi. Marcarea a început cu istoricul animaţiei, au fost discutate multe momente istorice interesante, după care a urmat o victorină în urma căreia totuşi a învins prietenia.

Evenimentul s-a petrecut într-o atmosferă de prietenie, cu dispoziţie bună. Victorina conţinea 36 de întrebări, care cuprindeau atît animaţia rusă(sovietică) cît şi internaţională care la rîndul său se împărţeau în trei nivele, cu balurile respective.

“În zilele noastre tinerii nu cunosc istoria animaţiei, ceea cu se s-a început totul. A fost foarte interesant să cunoaştem istoricul şi să-l răspîndim în rîndul tinerilor” — organizatorul evenimentului “ziua animaţiei” activistul Gărzii Tinere, Dombrovschi Alexandr.

Animaţia — procesul de oferire a posibilităţii de mişcare şi însufleţirii obiectelor sau corpurilor neînsufleţite. În lumile inventate ale operelor artistice şi jocurilor fantasy.

Sursa: gardatinara.md

Festivalul International de Sah “Toamna Moldovei” Halloween-ul Gărzii Tinere