Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Trei comisii parlamentare au susţinut proiectul de lege de susţinere a păturilor social-vulnerabile, înaintat de socialişti

|versiune pentru tipar||
PSRM / 28 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astazi, în cadrul a trei Comisii permanente a Parlamentului RM a fost examinat proiectul de lege de modicficare a unor acte legislative, înaintat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la susţinerea păturilor social-vulnerabile.

Proiectul de lege prevede:

  1. Stabilirea clară în Legea cu privire la ajutorul social a indicatorilor de eligibilitate a persoanelor beneficiare de acest ajutor. Excluderea pachetului discrimnatoriu prin care beneficiarii ajutorului social şi a compensaţiilor pentru perioada rece a anului trebuie să declare bunurile mobile şi imobile, inclusiv frigiderul, televizorul, bicicleta etc.
  2. Sporirea cu 20% a ajutoarelor sociale pentru familiile defavorizate şi stabilirea ajutorului pentru perioada rece a anului în mărime fixă de 500 lei pentru fiecare familie.
  3. Revenirea la compensaţiile nominative pentru mai multe categorii de populaţie.
Proiectul de lege respectiv a primit aviz pozitiv în toate cele trei comisii parlamentare: Comisia economie, buget şi finanţe, Comisia agricultură şi industrie alimentară, Comisia drepturile omului şi relaţii interetnice.

De menţionat că PSRM a demarat procedura de colectare a semnăturilor în susţinerea acestui proiect de lege şi, în timp de o săptămînă au fost colectate mai mult de 11 mii de semnături din întreaga ţară.

Sursa: socialistii.md

În oraşul Rezina tinerii gardieni au amenajat un parc Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău