Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 28 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În cursul dialogului, părţile au discutat situaţia politică, economică şi socială din ţară.

În mod special, Igor Dodon a menţionat faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană a destabilizat în totalitate sistemul social şi cel economic din ţară. Preşedintele PSRM a specificat faptul că există o necesitate urgentă de a revedea mecanismele de suport a populaţiei din partea statului, astfel ca cele mai vulnerabile pături să poată primi asistenţă pentru a face faţă creşterii galopante a preţurilor la produse şi servicii. De asemenea, Igor Dodon a menţionat faptul că politicile economice promovate de AIE, urmează a fi revăzute integral în vederea stabilizării şi creşterii economice.

Preşedintele PSRM a menţionat faptul că partidul pe care îl reprezintă a înaintat mai multe iniţiative legislative în Parlamentul Republicii Moldova pentru reformarea sistemului social în vederea orientării acestuia către cetăţenii simpli. Totodată, potrivit lui Dodon, PSRM este gata în cel mai scurt timp să prezinte un set de propuneri pentru relansarea economică a Republicii Moldova. Igor Dodon a mai spus că Partidul Socialiştilor în decursul a cîteva zile va prezenta societăţii viziunea sa integrală asupra dezvoltării Republicii Moldova, precum şi un program de guvernare alternativ celui a AIE.

Preşedintele PSRM a atenţionat asupra necesităţii urgentării dialogului privind liberalizarea regimului de vize, astfel încît cetăţenii Republicii Moldova să nu fie impuşi să solicite cetăţenia altor state pentru efectuarea unor vizite în Europa.

În altă ordine de idei, oficialiii au făcut un schimb de opinii pe margienea vizitei preşedintelui Comisiei Europene la Chişinău, d-lui Jose Manuel Barroso.

Sursa: socialistii.md

Trei comisii parlamentare au susţinut proiectul de lege de susţinere a păturilor social-vulnerabile, înaintat de socialişti Consilierul municipal Chişinău Elena Hrenova a aderat la socialişti