Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără îşi aniversează Ziua de naştere!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 decembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Garda Tînără aniversează primul an de activitate fructuoasă. Tinerii au sărbătorit prin mai multe modalităţi acest eveniment.

În prima jumătate a zilei aproximativ o sută de tineri au participat la un pichet în faţa Ministerului Tineretului şi Sportului organizat în vederea demiterii conducătorului autorităţii respective, în cadrul căruia au răsunat lozince precum: “Nu promisiunilor mincinoase”, “Alianţa a minţit tineretul”, “Promisiuni false, guvernare mincinoasă”.

Tinerii gardieni au acordat o atenţie specială promisiunilor deşarte ale actualei guvernări, exprimînd nemulţumiri în această privinţă.

Activiştii Gărzii Tinere au criticat dur bugetul aprobat de Parlament pentru anul 2013, numindu-l ca unul fiind îndreptat împotriva poporului şi a tineretului. De asemenea, tinerii socialişti au propus soluţii pentru unele probleme actuale pentru tineret.

Marina Radvan, unul din liderii Gărzii Tinere în cadrul discursului său a menţionat unele soluţii, care după părerea tinerilor gardieni ar putea schimba situaţia în domeniului tineretului:

  1. relansarea programului de acordare a subvenţiilor unui număr de 500 de tineri antreprenori anual;
  2. dublarea sumei îndemnizaţiilor pentru tinerii specialişti, care activează în mediul rural. De asemenea, noi propunem majorarea perioadei de acordare a îndemnizaţiilor de la 3 la 5 ani. În prezent aceste îndemnizaţii sunt acordate tinerilor medici şi profesori. Propunem adăugarea în această listă a lucrătorilor sociali şi a lucrătorilor din domeniul culturii;
  3. asigurarea tinerilor specialişti cu locuinţe, care activează în mediul rural. Pentru specialiştii din oraşe şi municipii va fi lansat un program ipotecar;
  4. majorarea burselor pînă la nivelul minim de consum, ridicarea numărului de locuri bugetare, indexarea anuală a burselor pentru studenţi;
  5. oferirea unei posibilităţi studenţilor care învaţă pe bază de contract de a se transfera la buget în cazul unor performanţe academice şi a unei activităţi extracurriculare active.

Autorităţilor demult nu le mai pasă de tineret, ei nu fac nimic pentru a schimb situaţia întru dezvoltarea şi prosperitatea tinerei generaţii, ignorînd sărbătorile şi activităţile organizatre de tineri. Această situaţie trebuie schimbată, iar Garda Tînără oferă soluţii pentru problemele existente.

După pichet au fost depuse flori la monumental lui Ştefan cel Mare.

În această zi minunată, de asemenea, a fost organizat un forum, în cadrul căruia s-au purtat discuţii active pe marginea evenimentelor anului care a trecut, succesele şi realizările acumulate. Au participat tinerii din toate raioanele ale Republicii Moldova, în care îşi are deschise filialele Garda Tînără.

La finisarea forumului s-a organizat un program artistic în cadrul căruia toţi oaspeţii, care au venit cu ocazia sărbătorii, precum şi locuitorii capitalei au făcut excursii în locurile de importanţă culturală şi istorică din Chişinău, precum: muzee, cinematografe, patinoar, etc., petrecîndu-şi minunat timpul.

Ziua s-a terminat într-un club de noapte “Deja Vu”, unde tinerii s-au distrat de minune într-o atmosferă prietenoasă.

Pe parcursul acestui an organizaţia, în pofida vîrstei sale tinere a desfăşurat multe activităţi interesante şi utile, care au influenţat benefic asupra dezvoltării tineretului în ţară. Reprezentanţii Gărzii Tinere a demonstrat de repetate ori că nu sunt indiferenţi faţă de ţara în care locuiesc şi sunt gata pentru a îmbunătăţi viaţa în ţara unde s-au născut şi au crescut.

Cu ocazia zilei de naştere a Gărzii Tinere a fost organizat un forum

Cu ocazia zilei de naştere a Gărzii Tinere a fost organizat un forum la care au participat reprezentanţii raioanelor, în care există filiale ale Gărzii Tinere. Invitaţii speciali au fost: Ion Ceban, Oleg Lipschii, Dmitrii Lecarţev.

Pe parcursul ultimului an au avut loc sute de activităţi, numărul activiştilor a Gărzii Tinere s-a dublat.

“Organizaţia noastră a devenit cea mai activă organizaţie politică. În prezent nu există nici o organizaţie de tineret capabilă să concureze cu noi. Noi vom fi acei, care vor milita pentru drepturile tineretului, cînd va fi necesar de creat condiţii pentru tinerii specialişti. Suntem gata să cooperăm cu alte organizaţii pentru binele tineretului. Avem încă foarte multe lucruri de făcut în viitor” — a declarat membrul Comitetului executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea.

“În acest an au fost organizate şi realizate foarte multe şi cele mai diferite acţiuni. Am reuşit să stabilim contacte cu organizaţii de peste hotare. În viitor organizaţia noastră va participa la diverse activităţi, care vor fi desfăşurate de către organizaţiile socialiste din Uniunea Europeană. Partidul Socialiştilor are un viitor măreţ, bogat şi real în această ţară. Felicit Garda Tînără cu ziua de naştere” — a menţionat preşedintele Pratidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Tinerii cei mai activi pe parcursul anului care a trecut au premiaţi cu diplome: Gramma Serghei, Lesnic Nadejda, Chemscaia Valentina, Puşcari Petru, Ahremţev Mihail, Pinjin Vladimir, Baciu Dumitru, Melniciuc Alexandr, Odnostalco Olesea, Pînzari Alexandru, Sava Svetlana şi alţii.

“Acesta este primul an de activitate pentru organizaţia noastră. Fiecare persoană din Garda Tînără este membrul echipei. Doar muncind în echipă vom putea atinge scopuri măreţe” — secretarul executiv al Gărzii Tinere, Leadschii Anton.

În cadrul forumului s-a discutat despre intensitatea activităţii în raioane, dintre care pe primul loc se află raionaul Basarabeasca. Tinerii de repetate rînduri au demonstrat coeziunea echipei, un spirit unic şi încrederea sinceră în obiectivele propuse.

“Anul care ne aşteaptă va fi un an al unei munci intensive. Pe parcursul ultimului an au avut loc peste 200 de diverse activităţi distractive, intelectuale, etc. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care sunt cu noi şi îi urez succes în viitor, deoarece avem multe de făcut” — curatorul raioanelor de nord a Moldovei, Alexandr Nesterovschii.

“Suntem unica organizaţie politică de tineret care poartă valoare, suntem o organizaţie din care doreşti să faci parte şi la care merită să aderi. Noi facem tot posibilul pentru a promova Moldova spre dezvoltare!” — secretarul executiv al sectorului Botanica, Valerii Gagauz.

“În ce constă puterea? Puterea constă în adevăr! Anul acesta am întîmpinat o mulţime de probleme, dificultăţi, a fost dificil, noi însă am trecut peste asta şi am devenit o putere. Patria trebuie îngrijită. Trebuie să apărăm frumuseţea Moldovei. Locurile frumoase trebuie protejate” — Serghei Sicicorez.

Ambianţa forumului a fost una foarte vioaie, interesantă şi pozitivă.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii pledează pentru promovarea iniţiativelor sociale Socialiştii îl acuză pe preşedintele Timofti de protecţionism