Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii pledează pentru promovarea iniţiativelor sociale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 decembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, circa 50 de membri şi simpatizanţi ai PSRM, preponderent persoane de vîrsta a treia, au organizat un miting în faţa Ministerului Agriculturii, pronunţîndu-se pentru includerea pe ordinea de zi a Parlamentului în regim de urgenţă a iniţiativelor sociale, lansate recent de către Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

Cetăţenii au solicitat ca parlamentarii să examineze cît mai rapid posibilitatea revenirii la compensaţiile nominative pentru mai multe categorii de cetăţeni, anulate de Alianţa de guvernare, au pledat pentru anularea pachetului discriminator de documente pentru beneficiarii de ajutor social şi compensaţii în care e necesat de indicat frigiderul, televizorul, bicicleta etc, au optat pentru majorarea ajutorului social cu 20 la sută, stabilirea sumei minime de 500 lei de ajutor financiar pe perioada sezonului rece etc.

De remarcat, că socialistii au inregistrat acum circa 30 de zile în urmă un proiect de modificare a actelor legislative în domeniul menţionat mai sus. Pe parcursul doar a cîteva saptamîni s-au adresat benevol în susţinerea acestei iniţiative mai multe persoane, fiind colectate peste 20 mii de semnături.

Incepind cu ziua de luni, 10 decembrie, în majoritatea raioanelor a inceput repartizarea foilor volante cu chemarea de a veni în sprijinul acestor iniţiative, scopul final fiind — colectarea cel putin a 40 mii semnături pentru a convinge majoritatea parlamentară de urgentarea procesului de examinare şi adoptare a acestor iniţiative legislative în Parlament.

Sursa: socialistii.md

“Garda Tînără” se pronunţă pentru demisia ministrului tineretului şi sportului Garda Tînără îşi aniversează Ziua de naştere!