Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

A trecut în nefiinţă un mare lider şi patriot moldovean

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 ianuarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor lui Ivan Bodiul, fostul prim-secretar al Partidului Comunist din RSS Moldovenească.

Ivan Bodiul a condus ţara noastră circa 20 de ani, perioadă în care Moldova a devenit una din cele mai bogate şi progresiste regiuni din spaţiul sovietic şi din Europa de Est.

Aşa procese fundamentale ca industrializarea, construcţia locuinţelor, dezvoltarea agricolă, renovarea tehnologică, ascensiunea culturală şi educaţională, avîntul ştiinţific şi modernizarea Moldovei s-au produs în perioada guvernării lui Ivan Ivanovici Bodiul.

Marea majoritate a construcţiilor, reţelele de infrastructură şi imaginea bună în spaţiul ex-socialist pe care o mai are Moldova sunt opera aptitudinilor de administrator ale lui Ivan Bodiul.

Dotat cu un caracter puternic, cu un extraordinar talent organizatoric şi cu o viziune integră privind dezvoltarea Republicii Moldoveneşti, Ivan Bodiul va ocupa un loc de merit în istoria noastră naţională, ca un mare patriot şi lider politic.

Considerăm că îi datorăm acestui mare lider moldovean o zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă în municipiul Chişinău.

Fie ca Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără cu sprijinul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune de protest în faţa primăriei capitalei Garda Tînără a început anul 2013 cu actualizarea personalului