Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Este regretabil că în acest an conducerea ţării n-a gasit timp să viziteze expoziţia naţională “Fabricat în Moldova”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 februarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a vizitat astăzi expoziţia naţională “Fabricat în Moldova”, care se desfăşoară la Centrul Internaţional “Moldexpo”.

Preşedintele PSRM a discutat cu reprezentanţii companiilor prezente la expoziţie, menţionînd importanţa acestui eveniment pentru mediul de afaceri din Moldova.

Igor Dodon şi-a exprimat regretul că în anul curent conducerea de vîrf a ţării a ignorant participarea la acest eveniment şi posibilitatea de a se informa din prima sursă despre problemele cu care se confruntă producătorii autohtoni. “Conducerea ţării trebuie să înţeleagă că baza dezvoltării economiei ţării noastre nu sînt experţii Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional, ci producătorii autohtoni. Şi statul, reprezentat de către Guvern, trebuie să le acorde tot sprijinul şi să stimuleze creşterea economică”, a menţionat Dodon.

În discuţiile cu Igor Dodon, reprezentanţii agenţilor economici, au evidenţiat anumite probleme, care în caz că nu vor fi rezolvate, vor conduce la înrăutăţirea gravă a situaţiei economice. Este vorba despre necesitatea asigurării de către stat a unei stabilităţi şi previzibilităţi a politicilor fiscale astfel, încît să fie imposibilă schimbarea regulilor fiscale şi procedurilor de administrare fiscală cel puţin timp de 3–5 ani.

În altă ordine de idei deputatul socialist a remarcat că în Moldova mai sînt întreprinzători cu care ne putem mîndri. “Sînt mulţi producători care încă pot produce şi livra mărfuri calitative şi competitive, este regretabil că mulţi din ei îşi pierd încrederea în Moldova şi intenţionează să-şi închidă afacerile în ţara noastră”, a concluzionat Dodon.

Sursa: socialistii.md

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională “Marea bătălie de la Stalingrad şi însemnătratea ei pentru soarta Moldovei şi României” Igor Dodon: În atenţia groparului general de Chişinău