Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: În atenţia groparului general de Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 februarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Am văzut că ieri aşa-numitul “primar al suburbiilor”, Dorin Chirtoacă, s-a burzuluit iarăşi în raport cu una din iniţiativele mele sociale, mă refer la campania de colectare a fondurilor pentru renovarea scărilor din parcul “Valea Morilor”. În opinia acestui primărel, dacă încerci să realizezi ceva pentru amenajarea Chişinăului — eşti populist. Este uimitor cît de cinic şi de ipocrit poate fi acest Chirtoacă. Nu e destul că el nu face mai nimic, avînd toate resursele la îndemînă, dar nici altora nu le permite să facă o minimă ordine în acest oraş aflat în degradare.

Îi amintesc acestui primărel că în campania electorală pentru funcţia de Primar General de Chişinău m-am angajat în faţa alegătorilor, în faţa chişinăuenilor, să dedic toate cunoştinţele şi energia mea pentru transformarea oraşului într-o capitală modernă şi confortabilă. Iar după scrutin, deşi nu am preluat funcţia de primar, am decis să-mi onorez o parte din promisiuni prin intermediul Fundaţiei de Binefacere “Soluţia”.

Cu atît mai mult am de gînd să acţionez pentru bunăstarea Chişinăului acum, cînd capitala ţării se cufundă în mizerie. Chirtoacă nici nu merită titulatura de primar. Lui Chirtoacă trebuie să i se spună Groparul General de Chişinău, pentru că a umplut drumurile de gropi şi duce la rîpă tot oraşul.

Amintiţi-vă, stimaţi cititori, de promisiunile lui Chirtoacă din 2007 şi 2011, amintiţi-vă cum a promis realizarea unor proiecte grandioase, combaterea corupţiei în Primărie, drumuri europene, renovare arhitecturală, curăţenie pe străzi şi în curţi, transport calitativ, servicii comunale la un preţ rezonabil etc., etc… Ce-a promis şi cu ce v-aţi ales. Acum vă convingeţi că acest Chirtoacă v-a minţit şi în 2007, v-a minţit şi în 2011, vă minţeşte cu neruşinare şi în prezent.

Adevărul e că problemele municipiului nu pot fi rezolvate prin demagogie. Nu au fost rezolvate şase ani până acum. Nu vor fi rezolvate, din păcate, nici de acum încolo, pentru că Dorin Chirtoacă nu are capacităţile necesare. E un bun demagog, dar un prost administrator.

Acum Dorin Chirtoacă are toate puterea de decizie în Primăria Chişinăului. Este stăpânul deplin al Primăriei, are la guvernare o Alianţă care i-a ajutat să ia fotoliul de primar. Acum, nu are niciun temei să o facă pe victima şi să dea vina pe alţii. Nu mai poate fugi de la răspunderea în faţa orăşenilor şi trebuie deja să răspundă.

Îi amintesc Groparului General de Chişinău că s-ar putea să nu ducă pînă la un prost sfîrşit mandatul său şi ar putea fi dat afară din funcţie pe calea unui referendum. Referendumul este o soluţie bună împotriva unor administratori proşti.

Sursa: dodon.md

Este regretabil că în acest an conducerea ţării n-a gasit timp să viziteze expoziţia naţională “Fabricat în Moldova” Discursul preşedintelui PSRM Igor Dodon în cadrul Forului “Moldova: Alternativa de Stînga”