Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără a îmbrăţişat Chişinăul

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 februarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor tinerii gardişti au organizat o acţiune “Îmbrăţişări”. Înarmîndu-se cu baloane, pancarte şi inimioare din hîrtie tinerii au ieşit în centrul oraşului. Scopul acţiunii era de a dărui orăşenilor dispoziţie plăcută.

Fiecare trecător a avut posibilitatea să primească un balon pentru o îmbrăţişare. Iniţiativa tinerilor gardişti a fost susţinută de către persoane de toate vîrstele. Toţi se îmbrăţişau cu plăcere şi făceau schimb de zîmbete.

De asemenea, în timpul activităţii toţi doritorii puteau primi invitaţii la petrecerea organizată seara de către gardişti.

“Este o acţiune foarte minunată, mai ales în această zi. Acţiunea a fost una foarte reuşită, au fost îmbrăţişaţi un număr mare de chişinăuieni. Seara ei au venit la petrecerea noastră. Acolo îi aşteptau o mulţime de surprize, cadouri şi multă distracţie. Cred acţiunile de acest gen ar trebui să se bucure de o mai mare atenţie. Trebuie să dăruim oamenilor zîmbete şi cine altcineva decît noi le va ajuta în acest sens?”, — a menţionat activista Gărzii Tinere, Marina Radvan.

Cupidonul a vizitat oraşul Călăraşi

Dragostea ca şi zîmbetul, nu are valoare dacă nu este dăruită. Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor Garda Tînără din oraşul Călăraşi a hotărît să dăruiască tuturor celor îndrăgostiţi şi persoanelor fără pereche credinţa în dragoste cu ajutorul zîmbetelor. În sala festivă a liceului au fost auzite felicitări, urări de dragoste lungă şi reciprocă în adresa atît a elevilor, cît şi a profesorilor.

“Cu ocazia acestei sărbători — Ziua Îndrăgostiţilor, doresc să-i felicit pe toţi cei care iubesc. Vă doresc o dragoste sinceră şi reciprocă ca să puteţi simţi din plin puterea dragostei”, — a spus preşedintele raionului Călăraşi, Nadejda Lisnic.

Campanie de colectare de sînge în Ciadîr-Lunga

O acţiune neobişnuită a fost aleasă pentru a marca Ziua Îndrăgostiţilor în Ceadîr-Lunga. A fost dat startul acţiunii “Sînge pentru dragoste”. Organizatorii acţiunii au fost activiştii Gărzii Tinere. În ajun de 14 februarie au fost invitaţi toţi cei, care nu sunt indiferenţi faţă de alte persoane şi este gata să doneze sînge. Medicii au susţinut iniţiativa tinerilor. Toţi voluntarii au primit recomandările necesare.

Această acţiune utilă societăţii este ideea raionului Ceadîr-Lunga.

Problemele legate de insuficienţa sîngelui donat au existat întrecut şi există şi acum. Tinerii gardişti au hotărît să spargă stereotipurile şi să sărbătorească fără a servi băuturi alcoolice. Ei s-au prezentat în calitate de donatori de sînge, arătînd prin propriul exemplu că toate problemele pot fi şi trebuie soluţionate în comun.

La acţiune a participat şi doamna vice-primar al oraşului Ceadîr-Lunga, Liubovi Zaharia.

“Demult este timpul de a implica autorităţile în asemenea acţiuni. În oraş sunt membrii Consiliului orăşenesc, în Găgăuzia — deputaţii Adunării Populare, în ţară — deputaţii Parlamentului. Dacă colectăm sînge de la toţi reprezentanţi ai autorităţilor putem asigura cu material donat mulţi nevoiaşi. Organele de stat demult au demonstrat populaţiei că ei nu sunt în stare să rezolve problemele stringente ale cetăţenilor: drumurile sunt ucise, iluminare nu este, pensiile sunt mici, preţurile sunt uriaşe. E timpul de a începe cu puţinul — de a oferi sînge pentru dragoste,” — a spus Marina Ialama, activista Gărzii Tinere.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Fiilor Patriei — Memorie sacră” Adresare a PSRM către deputaţii Parlamentului Republicii Moldova