Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Lupta libera in Congazcic

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 februarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Duminica, in satul Congazcic, Garda Tinara a organizat o competiţie de lupte libere. Insaşi competiţia s-a desfaşurat in incinta Casei de Cultura. Participanţii au fost susţinuţi de foarte mulţi spectatori. La competiţie au participat reprezentanţii din satele Beşalma, Cotovscoe, Cioc-Maidan şi Congazcic. In total au fost 35 de sportivi. Ei au fost divizaţi in 4 categorii de virste: pina la 40, pina la 60, pina la 70 şi 80 de kg.

“Mi-a placut foarte mult modul in care s-a desfaşurat insaşi evenimentul, energia, agitaţia cu care spectatorii urmareau competiţia. Pe parcursul intregului turneu era dificil de prezis cine vor deveni deţinatorii cupelor Garzii Tinere. Atmosfera tensionata a intrecerii a dominat pina in ultima clipa a fiecarei lupte. Pina in prezent eu personal nu eram prea pasionat de lupte, insa dupa ziua de azi, dupa ce am vazut ce se intimpla in sala, acest gen de sport a trezit interes in mine. Cel puţin in calitate de spectator. Cred ca un asemenea interes s-a trezit şi la copiii mici care urmareau luptele. Şi daca miine la antrenorul de lupte vor veni şi se vor inscrie inca 5–10 copii eu voi fi foarte mulţumit. Astfel vom avea motiv sa credem ca Garda Tinara a indeplinit obiectivul acestei acţiuni — propagarea modului sanatos de viaţa”, — a comunicat conducatorul Departamentului dezvoltarii regionale, Evghenii Tucan.

Invingatorii au primit cupe, medalii, diplome. Aceştia au fost premiaţi de catre Evghenii Tucan.

“Vreau sa mulţumesc conducerea Garzii Tinere şi a PSRM pentru faptul ca mi-au acordat asistenţa in organizarea acestei acţiuni majore. Pentru satul Congazcic aceasta competiţie a fost o sarbatoare foarte mare. Toţi au ramas satisfacuţi — şi sportivii, şi locuitorii şi primaria satului, deoarece asemenea activitaţi se desfaşoara la noi foarte rar. De asemenea, vreau sa aduc mulţumiri antrenorului de lupte libere din satul Congazcic — Cabac Nicolai. A ajutat foarte mult in organizarea acestui turneu, la fel şi conducerea satului pentru contribuţia adusa in desfaşurarea activitaţii”, — a adaugat Evghenii Tucan.

Sursa: gardatinara.md

Adresare a PSRM către deputaţii Parlamentului Republicii Moldova Igor Dodon: “Sau guvern tehnocrat, sau alegeri anticipate”