Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au fost unicii care au comemorat victimile conflictului armat de pe Nistru pe podul de la Vadul-lui-Vodă — locul evenimentelor tragice

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”, au fixat o coroană de flori la mijlocul podului de la Vadul-lui-Vodă, precum şi au lansat mai multe garoafe pe apa rîului Nistru.

Astăzi, de ziua comemorării celor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu mai mulţi membri de partid şi ai mişcării de tineret “Garda Tînără” au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”, au fixat o coroană de flori la mijlocul podului de la Vadul-lui-Vodă, precum şi au lansat mai multe garoafe pe apa rîului Nistru.

În opinia lui Igor Dodon, conflictul de pe Nistru a avut la bază inclusiv incompetenţa autorităţilor moldoveneşti din acea perioadă, care n-au ştiut să administreze situaţia astfel, încît să evite războiul dintre cele două maluri.

Potrivit liderului PSRM, socialiştii consideră că federalizarea Republicii Moldova este unica soluţie de remediere a diferendului transnistrean. Această soluţie a fost expusă de socialişti încă un an în urmă şi este actuală pînă în prezent.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer dreptate pentru pensionari Socialiştii atenţionează că vor organiza proteste în masă dacă Guvernul va începe lichidarea primăriilor