Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii grupului socialist în Parlamentul Republicii Moldova Igor Dodon şi Zinaida Greceanîîi au avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Tong Mingtao.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de poziţii şi opinii vizavi de situaţia social-politică din Moldova, diplomatul chinez fiind informat despre ultimile evoluţii şi perspective de dezvoltare a evenimentelor.

Referindu-se la situaţia politică din Moldova Igor Dodon a exprimat opinia că există trei scenarii de derulare a evenimentelor. Primul — crearea Alianţei pentru Integrare Europeană-3 cu suportul şi sub presiunea partenerilor externi. În opinia lui Dodon, acest scenariu este unul negativ pentru Republica Moldova, deoarece va conduce la degradarea şi mai tare a situaţiei în ţară. Cel de-al doilea scenariu constă în crearea unei coaliţii de centru-stînga, care va numi un Guvern profesionist şi va promova o politică social-orientată şi de susţinere a agenţilor economici autohtoni. Potrivit lui Dodon, probabilitatea acestui scenariu este minimă, deoarece comuniştii doresc să se revanşeze prin revenirea desinestător la guvernare şi au declarat déjà că-şi doresc doar alegeri anticipate. Al treilea scenariu, în opinia lui Igor Dodon, este organizarea alegerilor anticipate, care ar putea avea loc nu mai devreme de luna iulie, însă cel mai probabil — în luna octombrie sau noiembrie.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a subliniat importanţa consolidării şi diversificării parteneriatului economic cu Republica Populară chineză, menţionînd nevalorificarea pe deplin a tuturor oportunităţilor, inclusiv în sfera investiţiilor. Ambasadorul Mingtao a confirmat întreaga sa disponibilitate de înlesnire a cooperării multivectoriale dintre statele noastre, Republica Chineză fiind deschisă pentru diverse proiecte bilateral-statale.

În încheiere părţile s-au înţeles asupra continuării dialogului constant cu scopul informării reciproce, inclusiv asupra consolidării relaţiilor dintre Partidul Socialist din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez.

Sursa: socialistii.md

Continuă procesul de revocare a Primarului General Dorin Chirtoacă Unde este bătrîneţea demnă? Sau cum Guvernul se îmbogăţeşte pe seama pensionarilor