Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Unde este bătrîneţea demnă? Sau cum Guvernul se îmbogăţeşte pe seama pensionarilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

O nouă zi — o nouă confruntare. Ziua de astăzi a adus cu sine o altă acţiune de protest organizată de Partidul Socialiştilor cu sprijinul Gărzii Tinere şi a organizaţiei pensionarilor “Echitate”. Acţiunea s-a desfăşurat lîngă sediul Ministerului Agriculturii.

“Acţiunea de astăzi este orientată spre atragerea atenţiei Guvernului la problemele pensionarilor. Cetăţenii noştri de vîrstă înaintată sunt nevoiţi să supravieţuiască în condiţii severe. Guvernul, care are obligaţia de a asigura acestor persoane o bătrîneţe demnă, i-a pus în condiţii incompatibile cu viaţa”, — a menţionat Secretarul Executiv al Consiliului Coordonator al Gărzii Tinere, Anton Leadschii.

Problema principală abordată astăzi a vizat condiţiile mizere ale vieţii pensionarilor.

Preţurile gigantice, creşterea continuă a tarifelor, lipsa interesului din partea autorităţilor — toate acestea au provocat nemulţumirile de astăzi. Partidul Socialiştilor a susţinut iniţiativa pensionarilor şi a asigurat tot suportul posibil.

“Deja de trei ani suntem martori ai atitudinii nepăsătoare a Guvernului nostru faţă de pensionari, cît şi faţă de celelalte categorii bugetare. Nici măcar faptul că în ultima zi «domnul» Filat a mărit pensiile, nu îi face onoare. Acesta este minimul absolut în comparaţie cu condiţiile de trai în care astăzi se află pensionarii noştri”, — a declarat deputatul socialist, Ion Ceban.

Reamintim:

Recent, Partidul Socialiştilor a înaintat pentru examinare Parlamentului un rînd de iniţiative sociale, menite să restabilească echitatea socială faţă de oamenii în vîrstă, în special — pensionari. Şi nici pînă în ziua de azi aceste iniţiative nu au fost luate în considerare

Sursa: gardatinara.md

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Socialiştii cer dreptate pentru deţinătorii de patente