Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer dreptate pentru deţinătorii de patente

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputaţii socialişti în Parlamentul Republicii Moldova au înaintat spre examinare Legislativului un proiect de lege îndreptat să creeze condiţii favorabile de activitate pentru deţinătorii de patente.

Proiectul de lege a fost discutat ieri în cadrul comisiei juridice, numiri şi imunităţi şi a primit voturi pozitive din partea deputaţiilor pentru discuţii în Plenul Parlamentului.

În mod prioritar proiectul de lege prevede:

  1. Majorarea plafonului veniturilor din vînzările anuale pentru titularii de patentă pînă la 300 000 lei, adică de trei ori în comparaţie cu rulajul permis în prezent. Acest lucru ar permite evitarea condiţionării, impuse de autorităţi, de modificare obligatorie a formei organizatorico-juridice deţinătorilor de patentă, în caz de depăşire a rulajului anual de 100.000 lei.
  2. Permiterea pentru deţinătorii de patentă a activităţii în gherete, tonete, tarabe cu suprafaţa de pînă la 50 m2 şi nu în cele de dimensiuni de practic 5 ori mai mici, aşa cum prevăd actele normative în prezent. Investiţiile efectuate de patentari anterior intrării în vigoare a condiţiilor actuale de activitate îi defavorizează în mod categoric din punct de vedere concurenţial.
  3. Plafonarea taxelor locale pentru asigurarea unui climat favorabil de dezvoltare a afacerilor pentru toţi contribuabilii, care contribuie la formarea Bugetului Public Naţional.

Elaborarea acestui proiect a venit ca urmare a sutelor de plîngeri înaintate birourilor de consultanţă publice ale PSRM, multiplelor întrevederi a deputaţilor cu titularii de patente şi agenţii economici care sînt supuşi unor hărţuiri fără precedent de autorităţile centrale şi locale.

Sursa: socialistii.md

Unde este bătrîneţea demnă? Sau cum Guvernul se îmbogăţeşte pe seama pensionarilor Igor Dodon a discutat situaţia social-politică din Moldova cu ambasadorii Belgiei şi Ungariei