Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Continuă procesul de revocare a Primarului General Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele grupului de iniţiativă privind revocarea Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, a depus actele de înregistrare a grupului de iniţiativă la Judecătoria sectorului Centru, mun. Chişinău.

Actele de înregistrare conţin, semnăturile a 297 de chişinăuieni, care s-au înscris pe listele grupului de iniţiativă privind revocarea Primarului General. De asemenea este prezentat procesul-verbal al şedinţei de constituire a grupului de iniţiativă, care a avut loc pe 26 februarie curent, precum şi Hotărîrea Curţii de Conturi, privind raportul auditului bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale şi gestionării patrimoniului public în mun. Chişinău, în perioada 2010–2011, care şi constituie temiul rezonabil de revocare din funcţie a Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă.

Amintim că pe data de 13 februarie curent Igor Dodon a anunţat că iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă. Potrivt lui Dodon, numărul problemelor nerezolvate în Chişinău este atât de mare, nelegiuirile de la Primărie sunt atât de grave, incompetenţa lui Chirtoacă este atît de evidentă, încît organizarea unui referendum de demitere este nu doar o necesitate, ci şi o salvare pentru Chişinău.

Sursa: socialistii.md

Partidul Socialiştilor a înregistrat un proiect de hotărîre a Parlamentului menit să oprească închiderea şcolilor şi noua formulă discriminatorie de finanţare a instituţiilor de învăţămînt Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova