Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii vor vota doar un prim-ministru tehnocrat şi profesionist

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, grupul parlamentar al socialiştilor, condus de Igor Dodon, a participat la consultări cu Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova în vederea desemnării candidaturii la funcţia de prim-ministru.

În urma consultărilor Igor Dodon a declarat că socialiştii trebuie să participe la asemenea negocieri în calitate de o opoziţie politică responsabilă.

Deputatul socialist a menţionat că l-a informat pe preşedintele Timofti despre faptul că grupul parlamentar al socialiştilor este gata să susţină un prim-ministru profesionist şi tehnocrat. Totodată, potrivit lui Dodon, socialiştii nu vor susţine candidatura lui Vlad Filat, deoarece nu sînt argumente pentru votarea unei persoane, care a fost demisă, inclusiv prin votul socialiştilor.

De asemenea Dodon a specificat că socialiştii, în calitate de partid responsabil, nu cred că alegerile anticipate sînt o soluţie bună pentru Moldova, dar nici nu consideră că acestea trebuie evitate cu orice preţ.

În altă ordine de idei Igor Dodon a spus că este dezamăgit de activitatea Preşedintelui Timofti. Obiecţiile pe care socialiştii le au în acest sens, au fost expuse într-o scrisoare adresată Preşedintelui la finele anului trecut.

Sursa: socialistii.md

Şi iată rezultatul! Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin