Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Cerem un proces judiciar echitabil!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu această lozincă astăzi au ieşit reprezentanţii Grupului de iniţiativă împreună cu membrii Partidului Socialiştilor şi a organizaţiei de tineret “Garda Tînără” în faţa Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie Chişinău.

Judecătoria Comercială intenţionează să se întrunească într-o şedinţă privind crearea Grupului de iniţiativă în număr de trei sute de persoane pentru desfăşurarea referendumului. Acest lucru trebuia să fie realizat încă pe data de 16 martie după 5 zile de la depunerea cererii. Actualmente a trecut aproape o lună, iar judecătoria încă nu a pronunţat nici o hotărîre.

Apare întrebarea — de ce organul judiciar împreună cu dna Liliana Andriaş tergiversează pronunţarea hotărîrii atît de mult? Protestatarii au doar un singur răspuns, şi lozincele: “Judecătoria nu este filiala Primăriei”, “Aşii lui Ghimpu nu vor trece”, precum şi cerinţele de a desfăşura referendumul indică în mod evident doar asupra unui singur răspuns concret — Mihai Ghimpu şi “iubitul” nostru primarul capitalei încearcă prin diverse metode să împiedice soluţionarea dosarului “anti-Chirtoacă”.

Vlad Bătrîncea, vice-preşedintele Grupului de iniţiativă, a declarat că judecătoarea Liliana Andriaş, care se ocupa direct de acest dosar deja a încălcat toate limitele legale admisibile, şi solicită să fie pronunţată o hotărîre legală independentă.

“Dna Andriaş! Noi toţi cunoaştem că în momentul de faţă dvs. sunteţi supusă unei presiuni politice din partea lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă. Ei îşi folosesc «aşii din mînece» pentru a nu lăsa desfăşurarea referendumului. Ei nu dau voie cetăţenilor noştri să decidă viitorul Primarului general Chirtoacă!”, a comentat Vlad Bătrîncea.

De asemenea, în cadrul acţiunii de protest a luat cuvîntul juristul Fondului de binefacere “Soluţia”, Vasile Bolea, solicitînd de la dna judecătoare să se conformeze în primul rînd prevederilor legale, şi nu intereselor politice a cuiva, şi anume — Ghimpu şi Chirtoacă, cărora le este frică să privească cetăţenii în ochi, şi de aceea intenţionat blochează desfăşurarea referendumului.

“Conform Constituţiei Republicii Moldova, noi, cetăţenii, avem dreptu la o justiţie corectă şi obiectivă, de aceea noi cerem luarea unei decizii echitabile!”, a declarat Vasile Bolea.

În cele din urmă, dna Andriaş, a decis să amîne şedinţa pînă la 30 aprilie curent, deoarece juristul Ion Casian, reprezentantul lui Dorin Chirtoacă, “nu a reuşit” să se familiarizeze cu dosarul.

Cum şi era de aşteptat, astfel noi încă o dată ne convingem de tergiversarea intenţionată a înregistrării Grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului de către cei doi ca două boabe într-o păstaie, “moşul Ghimpu şi nepotul Chirtoacă”.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii au propus o alegere pentru locuitorii din Bălţi Încă o problemă a oraşului Chişinău