Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără este gata pentru evenimentul de 1 mai

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Privind acel fapt că Ziua Internaţională a muncitorilor este deja aproape, membri ai Gărzii Tinere au evaluat un instructaj de pregătire ideologică.

Alexandru Odintsov, tînărul socialist, şi Oleg Lipschi, membrul ai Comitetului Executiv PSRM, au informat tinerii activişti, în ce constă programul evenimentului.

Odintsov a făcut o mică introducere despre apariţia acestei zile în istorie şi care este iniţiala definiţia a evenimentului.

Pentru prima dată evenimentul de pe data de 1 mai a fost sărbătorit în SUA şi a fost remarcat de acţiune în masă a lucrătorilor împotriva nivelului scăzut al vieţii sociale. Adoptarea rezoluţiei a dus la victoria a “Cavalerilor Muncii” din Chicago, care luptau pentru drepturile lucrătorilor, şi, în sfîrşit, de la 1 mai 1886 ziua lucrătoare a unui muncitor a fost redusă pînă la opt ore. De atunci “Ziua Mondială a Muncitorilor” este sărbătorită de către 140 de ţări în lume.

Oleg Lipschi de asemenea a explicat programul de activitate pregătit pentru această sărbătoarea în prima zi de mai. Tinerii activişti vor trece cu un mars de la circ pînă la Teatrul de Operă şi Balet “Maria Bieşu” cu scopul a atrage mai mulţi locuitori ai capitalei către acest eveniment.

Membru ai Comitetului Executiv a explicat că 1 mai reprezintă pentru oameni o simplă zi de odihnă, şi evenimentul cu timpu se transformă în istorie. Cetăţenii nu doar ai capitalei, ci şi ai ţării întregi trebuie să se reunească pentru a marca sărbătoarea şi a pomeni cei oameni, care luptau penru drepturile lucrătorilor.

Reamintim că Garda Tînără nu pentru prima dată sărbătoreşte 1 mai — chiar anul trecut de către tineri a fost organizat marsul în oraşul Orhei, la care s-au alăturat peste 2000 de oameni.

Sursa: gardatinara.md

Problemele Chişinăului nu se termină Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu Serghei Naryskin