Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Problemele Chişinăului nu se termină

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Copiii au rămas fără stadion! Este vorba de gimnaziul Nr. 7. Cîndva aici era un teren pentru competiţii sportive frumos amenajat cu gazon şi arbori pe tot perimetru.

Potrivit profesorilor autorităţile municipale şi proprietarii privaţi au început să fure fiecare cîte o porţiune de teren, care se află în posesia instituţiei de învăţămînt. Mai întîi primăria a autorizat construcţia unei şcoli auto şi prin urmare elevii au fost lipsiţi de cabinetul de muncă. Automobilele destinate instruirii, de asemenea, sunt parcate pe teritoriul gimnaziului în cauză.

Acum cîteva cuvinte despre stadionul gimnaziului. Doi ani în urmă un om de afaceri a instalat pe teritoriul şcolii un gard. Motivînd că doreşte să-şi îngrădească propria casă. A promis că în curînd gardul va fi înlăturat. Deja de doi ani îl tot înlătură. Astfel, elevii au rămas fără teren pentru fotbal, în locul acestuia a rămas doar noroi. Cum se va petrece anul acesta campionatul orăşenesc la baschet, administraţia gimnaziului nu ştie.

Proprietarii, care puţin cîte puţin deposedează şcoala de teren nici pe departe să simtă o oarecare vină, ba chiar îşi îndreptăţesc acţiunile. În acest mod, stadionul, care pe timpuri era mîndria gimnaziului treptat dispare totalmente. Iar copiii nu au unde să-şi facă orele de educaţie fizică şi nimănui, în afară de profesori nu le pasă despre acest lucru.

Sursa: gardatinara.md

Zinaida Greceanîi întreprinde o vizită de lucru la Sankt-Petersburg Garda Tînără este gata pentru evenimentul de 1 mai