Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Împreună să apărăm drepturile copiilor noştri!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi părinţi împreună cu copiii lor au răspuns apelului deputatului Igor Dodon şi au venit în “Parcul Copiilor” din sectorul Ciocana pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de acţiunile autorităţilor municipale de distrugere a terenurilor de joacă pentru copii, a parcurilor şi zonelor de agrement din capitală.

Această acţiune a fost organizată ca răspuns la intenţia Primăriei Chişinău de a evacua acest parc pentru copii, iar terenul — repartizat unor agenţi economici pentru construcţia unui bloc de locuit.

Larisa Ţurcanu, administratorul parcului spune că de doi ani se judecă cu Primăria în vederea menţinerii dreptului de a arenda acest teren, precum şi de a crea cu adevărat un loc de odihnă şi joacă pentru copii. Potrivit ei, Primarul Dorin Chirtoaca a promis identificarea unui mecanism de soluţionare a situaţiei, dar problema aşa şi nu s-a rezolvat. Iar pe data de 11 aprilie, executorii judiciari au venit la faţa locului şi au cerut evacuarea în regim de urgenţă a parcului.

Igor Dodon a menţionat astăzi că întotdeauna va susţine persoanele care vor să facă lucruri bune în Chişinău. Igor Dodon a spus că va solicita juriştilor de la Fundaţia de binefacere “Soluţia” să acorde tot sprijinul juridic necesar pentru a rezolva problema şi de a menţine activitatea parcului pentru copii.

Menţionăm că Parcul Copiilor de pe str. Mihai Sadoveanu se află într-o zonă verde liniştită din sectorul Ciocana. Parcul şi-a început activitatea în anul 2009 şi dispune de 800 mp de teren.

Sursa: gardatinara.md

Victor Poleacov: de ce copiii noştri sunt privaţi de copilărie? “Ajunge haos şi surprize-surprize în Chişinău!” Socialiştii cheamă Primăria la răspundere