Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Victor Poleacov: de ce copiii noştri sunt privaţi de copilărie?

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În capitala noastră nu există chiar atît de multe locuri, unde îşi poţi petrece timpul liniştit cu familia, copiii. De fapt, asemenea locuri pot fi numărate pe degete.

Iar problema constă în faptul că în prezent în loc să se întreprindă careva măsuri pentru a păstra acele parcuri pentru copii care au mai rămas, Primăria tinde spre o direcţie opusă — cum ar putea fi demolat totul.

Problema cutare nu a ocolit nici parcul de copii situat pe strada Mihai Sadoveanu, sectorul Ciocana. “Baby Park” a fost creat cu puţin timp în urmă — recent în 2009 — şi deja a devenit un loc preferat al copiilor.

Astăzi însă, piaţa ocupată de parc a devenit “mărul discordiei” pentru reprezentanţii Primăriei. Aceştia destul de liniştit declară că ei sunt proprietarii acestui teritoriu, venind către administraţia parcului cu actele corespunzătoare, în pofida faptului că însuşi avocatul parlamentar pentru protecţia drepturilor copilului, Tamara Plămădeală a declarat despre legalitatea aflării parcului pe acest teritoriu.

“Nu există o oarecare hotărîre de judecată cu privire la faptul că acest parc trebuie demolat şi, respectiv, nu există careva acte juridice care ar indica consimţirea declaraţiei înaintate de Primărie. Parcul se află în mod legal pe acest teritoriu”, — a comentat Tamara Plămădeală.

Atunci care este scopul reprezentanţilor Primăriei? De ce acestor oameni le este indiferentă fericirea copiilor mici? Ei nici nu se gîndesc la faptul că în curînd aceşti copii nu vor mai avea loc de joacă, şi vor sta doar privind prin geam cum în locurile copilăriei lor cresc zgîrie-nori.

Victor Poleacov, juristul Gărzii Tinere: “Consider că este absolut evident faptul că în această situaţie reprezentanţii Primăriei acţionează ilegal, şi cel mai important contrar intereselor locuitorilor municipiului. Căci în orice acţiune a sa, Primăria trebuie să se ghideze de interesele cetăţenilor.

Mai mult ca atît, administraţia parcului deţine toate actele necesare, care confirmă dreptul de proprietate asupra acestui teren de pămînt, unde este situat parcul.

În plus, nu există nici o hotărîre a instanţei de judecată care ar confirma declaraţia Primăriei cu privire la necesitatea eliberării acestui lot de pămînt, deoarece dreptul de posesie asupra terenului în cauză este deţinut de către proprietarii legitimi ale acestuia, şi anume administraţia parcului”.

În final, menţionăm că nu este prima dată cînd acţiunile ilegale ale Primăriei duc la cazuri de desfăşurarea a lucrărilor de construcţii în zonele de parc, şi dacă totul va continua în acelaşi ritm, cel mai probabil că noi, Doamnelor şi domnilor, în curînd nu vom mai avea locuri pentru plimbare…

Sursa: gardatinara.md

Igor Dodon: Noi am fi votat doar un premier tehnocrat Împreună să apărăm drepturile copiilor noştri!